vineri, 29 martie, 2024

Eugen Teodorovici, ironii la adresa opozitiei: ‘Sunt multi mascarici! A nasui spune asa: a se obraznici, a-si lua nasul la purtare, a face pe grozavul’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a fost ironic, luni, în cadrul dezbaterii din Parlament pe OUG 114 în domeniul fiscal, cu deputații din Opoziție, spunând că „sunt mulți măscărici” și exemplificând definiția verbului „a năsui”, referindu-se la Claudiu Năsui, parlamentar USR.

„Sunt mulți măscărici, din păcate, plătiți din bani publici. Unui alt coleg i-aș spune așa, cu toate că sper ca numele verbului din DEX să nu-l facă să ceară drept la replică. A năsui spune așa: a se obrăznici, a-și lua nasul la purtare, a face pe grozavul, a se compara cu cineva mai mare și mai puternic. V-aș pune câteva întrebări, pentru că, oricum, nu aveți nicio logică și nicio înțelegere. Cum se poate ca atât de multe companii multinaționale care rulează miliarde în România să aibă profit de sute de sub 1 %? Poate ați citit ce spune directiva europenă 1164/2016. Actul european urmărește ca multinaționale care activează în UE să nu mai poate ocoli impozitarea profiturilor reale; Poate doriți să spuneți că taxa pe lăcomie este o operă a Consiliului”, a spus Eugen Teodorovici, ministerul Finanțelor, luni, în plenul Camerei Depuutaților.

Deputatul USR Claudiu Năsui nu a cerut un drept la replică în urma declarațiilor lui Eugen Teodorovici.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulțumiri din partea mai multor instituții, dar și companii. Printre nemulțumiți se numără băncile, dar și administrațiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Prețul la gaze și energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mișcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% și majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

De asemenea, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost invitat la „Ora Guvernului”, în Parlament, la solicitarea USR, pentru „a da explicații pe OUG 114” din domeniul fiscal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img