vineri, 29 martie, 2024

Eurodeputatul Andi Cristea la Comemorarea Victimelor Holocaustului: ‘Avem obligatia sa actionam unitar cand demonii antisemitismului isi fac simtita prezenta’

Distribuie:

Publicat:

Eurodeputatul PSD Andi Cristea, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, a participat miercuri, 30 ianuarie, la evenimentul dedicat Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, desfășurat la Bruxelles.

 

Evenimentul, intitulat “Antisemitismul, Trecut și Prezent”, a adus împreună o serie de politicieni și experți europeni, care au dezbătut problema toleranței la nivel social și politic, asistând ulterior la inaugurarea unei expoziții de materiale ale propagandei antisemite, prezentată de Arthur Langerman, belgian de origine evreiască și supraviețuitor al Holocaustului.

La final, Andi Cristea a declarat că “este esential să ne păstrăm rațiunea în orice situație, în orice luptă politică, și să nu lăsăm niciodată diferențele dintre noi să se transforme în ură, ca discurs și mod de acțiune. Aceasta este cea mai importantă lecție pe care trebuie să ne-o amintim, cinstind astfel, cu adevărat, memoria victimelor Holocaustului și a evenimentelor crunte care ne-au marcat istoria. Avem obligația să acționăm rapid și unitar când demonii antisemitismului își fac simțită prezența pe continentul European.”

Printre organizatorii evenimentului “Antisemitismul, Trecut și Prezent”, găzduit de Casa Istoriei Europene de la Bruxelles, s-au numărat Comitetul Evreiesc American, Organizația B'nai B'rith International și Misiunea Israelului pe lângă Uniunea Europeană și NATO.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img