sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Euronext vrea sa preia Bursa norvegiana: Suma oferita este de 729 de milioane de dolari

Distribuie:

Publicat:

Operatorul bursier pan-european Euronext a lansat luni oficial o ofertă de 729 de milioane de dolari în numerar pentru preluarea Bursei norvegiene, la câteva ore după ce Consiliul de Administraţie al Oslo Bors anunţase că a găsit oferte alternative, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Euronext s-a oferit să plătească 145 de coroane norvegiene pentru o acţiune Oslo Bors, ceea ce ar evalua întreaga companie la 6,24 miliarde de coroane norvegiene (625 de milioane de euro). Oferta expiră în data de 11 februarie.

Consiliul de Administraţie al Oslo Bors a anunţat că a primit oferte alternative şi că va emite o recomandare până la sfârşitul lunii februarie. De asemenea, le-a recomandat acţionarilor să aştepte recomandarea sa înainte de a-şi exprima angajamentul faţă de oferta Euronext.

La sfârşitul anului trecut, Euronext şi-a anunţat planul de a lansa o ofertă de preluare a Oslo Bors şi a confirmat că peste 50% dintre acţionari şi-au dat acordul pentru această tranzacţie, la preţul oferit de operatorul bursier pan-european. Acesta deţine deja o participaţie de 5,1% la Bursa norvegiană.

Ca reacţie la oferta iniţială a Euronext, Oslo Bors a anunţat că va căuta alţi potenţiali cumpărători.

În urma tranzacţiei, Norvegia ar deveni a şasea ţară europeană în care operează Euronext, după Marea Britanie, Franţa, Olanda, Belgia, Portugalia şi Irlanda.

Tranzacţia va sprijini eforturile Euronext de a concura cu rivalele mai mari, London Stock Exchange Group (LSE) şi Deutsche Boerse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img