joi, 28 martie, 2024

Europarlamentar Carmen Avram: România, victorie majoră în Parlamentul European.

Distribuie:

Publicat:

 " Interzicerea transportului de animale vii a fost respinsă în Plen

Strasbourg, 20 ianuarie 2022

Votul de astăzi, din Parlamentul European, reprezintă un pas important pentru fermierii români, care vor putea continua transportul de animale vii, inclusiv spre ţările terţe!

Timp de peste 18 luni, în Comisia ANIT, care s-a transformat subit într-un câmp de bătălie între fermieri şi ONG-uri, au avut loc discuţii adesea divergente.
Timpul de transport, indiferent dacă vorbim de transportul maritim sau terestru, a reprezentat elementul central al disputelor, care pe alocuri au depăşit limitele bunului simţ. Dacă aceasta limitare ar fi fost adoptată, ar fi dus la interzicerea definitivă a exportului de animale vii din UE şi, implicit, din România.

Cu toate acestea, prin poziţionarea fermă şi constantă a celor doi responsabili politici români – Daniel Buda, raportor şi coordonator EPP şi Carmen Avram, coordonator S&D – ceea ce părea imposibil a devenit posibil. Documentul a fost adoptat în Plen, fără amendamentele periculoase pentru România.

Fermierii sunt, însă, marii câştigători ai votului din plenul Parlamentului European! Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că bunăstarea animalelor în timpul transportului nu este negociabilă, trebuie să fie respectată şi aplicată indiferent de durata transportului, de distanţele parcurse şi destinaţia finală.

Cei doi europarlamentari au susţinut în permanenţă, în comisia de anchetă ANIT, că limitarea transportului de animale vii nu putea fi acceptată deoarece de această activitate depinde însăşi existenţa a milioane de oameni care au nevoie de oportunităţi şi nu de interdicţii.

În cele 18 luni de negocieri, găsirea unor soluţii potrivite, care să protejeze atât interesele fermierilor, cât şi să garanteze condiţiile de bunăstare a animalelor vii în timpul transportului, nu a fost o sarcină uşoară.

Varianta favorabilă României a fost adoptată în Plenul Parlamentul European cu 557 de voturi pentru, 55 de voturi împotriva şi 78 de abţineri. "

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img