News Flash:

Europarlamentar polonez: 'Lipsa de scuze a Ucrainei pentru Prezewodow este un cadou pentru Putin!'

25 Noiembrie 2022
215 Vizualizari | 0 Comentarii
media 166855061557744400

Doi oameni au murit după ce o rachetă - cel mai probabil ucraineană, după spusele NATO, președintelui SUA și liderilor de la Varșovia - a căzut în Polonia. „Cred că este o greșeală din partea Ucrainei că până acum nu am primit scuze pentru ceea ce s-a întâmplat în Przewodów", a declarat  în acest context europarlamentarul polonez Ryszard Czarnecki, care face parte din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, în  cadrul programul „Guest of Events" de la Polsat News. Potrivit acestuia, „lipsa scuzelor este un dar pentru Putin".

„Cred că este o decizie foarte proastă. Acest lucru trebuie spus deschis vecinilor și prietenilor noștri din Ucraina", a spus el.

„Faptul că nu am primit încă scuze pentru ceea ce s-a întâmplat este o greșeală politică", a spus el. El a adăugat că "nu înțelege pretinzând că este responsabilitatea rușilor, chiar și atunci când serviciile de informații americane au declarat fără echivoc a cui este vina".  "Înțeleg toate circumstanțele că nu a fost intenționat, dar adevărul este un fapt", a spus el. „Dacă ucrainenii ar spune "îmi pare rău", ar fi acceptat în Polonia cu înțelegere. Absența acestei scuze este un cadou pentru Vladimir Putin. Rusia va folosi acest tip de situație pentru a-i deosebi pe polonezi de ucraineni”, a subliniat el.

"De neînțeles pentru mine în situația actuală sunt și cuvintele unuia dintre consilierii președintelui Zelenski, care într-un moment în care Ucraina ar trebui să caute aliați, spune că Ucraina și Polonia vor concura pentru conducere în această regiune a Europei, iar Ucraina va câștiga această rivalitate", a spus el.

"În opinia mea, ucrainenii ar trebui să se concentreze acum pe respingerea atacului Rusiei și să aprecieze marele rol al polonezilor, care este foarte implicat în ajutor", a adăugat el.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0930 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040309 (s)