sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Europarlamentar PSD, atac INCENDIAR la Klaus Iohannis: Se face de ras și seamănă panică în populație

Distribuie:

Publicat:

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel l-a acuzat, marți, pe președintele Klaus Iohannis ”seamănă panică în populaţie şi îi dezinformează pe români”, după ce acesta a afirmat, luni, că PSD este unicul vinovat de întârzierea aprobării bugetului pe 2019.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a făcut un obicei ca la fiecare apariţie în public să lanseze minciuni şi atacuri aberante la adresa Guvernului”, a declarat Claudia Țapardel, potrivi unui comunicat de presă.

Ea susține că nu este prima dată când actualul şef al statului se foloseşte de cifrele economice pentru ”a dezinforma şi a induce o panică nejustificată printre români”.

„Aflat întâmplător în cea mai înaltă funcţie a statului român, Klaus Iohannis alege să se facă de râs la final de mandat. Din lipsă de subiecte şi aflat în criză de imagine, Iohannis se foloseşte de un subiect atât de important pentru români, cum este bugetul de stat, ca să arunce în stânga şi în dreapta cu minciuni. Actualul şef al statului este singurul vinovat pentru întârzierea intrării în vigoare a bugetului, iar românii ştiu foarte bine acest lucru. În loc să fie preşedintele tuturor românilor, Klaus Iohannis preferă să fie preşedintele partidelor din opoziţie, care au dovedit la dezbaterile din Parlament că nu sunt interesate decât de mesaje populiste”, a mai afirmat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Eurodeputatul PSD l-a acuzat pe Iohannis că ”nu înţelege nimic din principiile economice”.

„Gestul lui Iohannis de a promulga Legea bugetului asigurărilor sociale de stat în paralel cu refuzul promulgării Bugetului pe 2019, ne arată un preşedinte al României incapabil să înţeleagă felul în care se pune în practică un buget şi este o dovadă clară de incompetenţă. Este strigător la cer ceea ce face Klaus Iohannis, încercând să asmută pensionarii din România împotriva PSD, adică exact împotriva singurului partid care a majorat pensiilor românilor ori de câte ori s-a aflat la guvernare. În plus, PSD este singurul partid care a avut curajul să promoveze o nouă lege a pensiilor care va face dreptate în sistem, iar veniturile pensionarilor vor fi majorate în acest an. Este o manipulare de joasă speţă ceea ce face Klaus Iohannis, care preferă să intre în istorie ca un preşedinte ce blochează şi pune beţe în roate, fără să pună nimic în loc”, a mai precizat Claudia Ţapardel.

Președintele Klaus Iohannis i-a acuzat luni pe liderii PSD pentru că au întârziat adoptarea bugetului în Parlament și le-a transmis acestora ”să plece de la guvernare” dacă nu o fac pentru țară. El a indicat PPSD ca fiind ”unicul vinovat” pentru neaprobarea bugetului până în prezent.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img