vineri, 26 aprilie, 2024

Eurovision 2017: Ilinca si Alex Florea, reprezentantii Romaniei, s-au CALIFICAT in finala

Distribuie:

Publicat:

Joi seara a avut loc cea de-a doua semifinala a concursului Eurovision 2017, reprezentantii tarii noastre in concurs fiind Ilinca si Alex Florea, cu piesa ”Yodel It!”, care au intrat in concurs pe pozitia a cincea. UPDATE. Romania s-a celificat in finala Eurovision ce va avea loc sambata, 13 mai, la Kiev. scrie mediafax.ro

Romania s-a calificat in finala Eurovision.

Ilinca si Alex Florea, reprezentantii Romaniei la cea de-a 65-a editie a concursului Eurovision, s-au clasat in marea finala a concursului muzical, melodia „Yodel It” numarandu-se printre cele 10 melodii selectate joi pentru a participa la finala de sambata, 13 mai.

Finalistii celei de-a doua semifinale a Eurovision 2017 sunt: Bulgaria, Belarus, Croatia, Ungaria, Danemarca, Israel, Romania, Norvegia, Olanda si Austria.

Marti, fanii din cele 18 tari repartizate in prima semifinala si cei din Italia, Marea Britanie si Spania au decis, alaturi de juriile de specialitate, primii zece finalisti ai Eurovision 2017.

Suedezul Robin Bengtsson – I Can’t Go On; reprezentantul Australiei Isaiah – Don’t Come Easy; Belgia: Blanche – City Lights; Azerbaidjan: Dihaj – Skeletons; Portugalia: Salvador Sobral – Amar Pelos Dois; Grecia: Demy – This Is Love; Moldova: Sunstroke Project – Hey Mamma; Cipru: Hovig – Gravity; Armenia: Artsvik – Fly With Me; Polonia – merg in Marea Finala a concursului.

La inceputul anului 2017, Ilinca Bacila a inceput colaborarea cu Alex Florea si a prezentat single-ul “Yodel It!”, compus de Mihai Alexandru si Alexa Niculae, care a cucerit publicul si juriul la Selectia Nationala Eurovision Romania 2017.

Un moment special in cadrul semifinalei a fost o cerere in casatorie a reprezentantei Macedoniei de catre iubitul acesteia, ce a avut loc in Camera verde, probabil o premiera pentru Eurovision.

STIRE INITIALA Romania este reprezentata la Eurovision 2017 de Alex Florea si Ilinca, cu piesa ”Yodel It”. Melodia este cotata a sasea de catre casele de pariuri.

Cei doi vor intra in concurs pe pozitia a cincea.

„Avem o piesa foarte buna, doi artisti talentati si un show pe masura. Am mare incredere in sansele Romaniei la aceasta editie Eurovision”, a declarat Iuliana Marciuc, sefa delegatiei Romaniei la Kiev.

Romania intra in prima parte din cea de-a doua semifinala, alaturi de Serbia, Austria, Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croatia, Norvegia, Elvetia, Belarus, Bulgaria, Lithuania, Estonia, Israel. Ilinca si Alex Florea vor avea pozitia a cincea in ordinea de intrare in concurs.

Emotiile vor creste la finalul show-ului, cand prezentatorii vor anunta cei zece castigatori ai serii, artistii care vor merge in finala din 13 mai.

Fanii din cele 18 tari repartizate in prima semifinala si cei din Italia, Marea Britanie si Spania au decis, alaturi de juriile de specialitate, primii zece finalisti ai Eurovision 2017.

Suedezul Robin Bengtsson – I Can’t Go On; reprezentantul Australiei Isaiah – Don’t Come Easy; Belgia: Blanche – City Lights; Azerbaidjan: Dihaj – Skeletons; Portugalia: Salvador Sobral – Amar Pelos Dois; Grecia: Demy – This Is Love; Moldova: Sunstroke Project – Hey Mamma; Cipru: Hovig – Gravity; Armenia: Artsvik – Fly With Me; Polonia – merg in Marea Finala a concursului.

„Ma bucur foarte mult pentru Moldova si am avut emotii in timpul show-ului. Cand i-am vazut primii calificati, am sarit in sus de bucurie. Cea mai mare dezamagire a mea este ca nu s-a calificat Triana Park, din Letonia”, a declarat Alex Florea, la finalul spectacolului din prima semifinala.

Concursul din acest an are si o componenta politica in acest an din cauza absentei Rusiei, a carei reprezentanta a fost impiedicata sa intre in Ucraina pentru ca aceasta cantase in Crimeea dupa ce teritoriul respectiv fusese anexat la Rusia.

Ucraina a castigat dreptul de a gazdui concursul dupa ce a castigat editia din 2016 cu un cantec despre deportarea masiva din timpul perioadei staliniste a etnicilor tatari din Crimeea din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Lista completa a cantaretilor finalisti ce vor participa la Eurovision 2017 va fi anuntata joi, dupa cea de-a doua semnifinala.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa.

Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993. Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretata de Mihai Traistariu.

Eurovision Song Contest 2017 are loc la Kiev. Semifinalele au avut loc pe 9 si 11 mai si finala va avea loc pe 13 mai. Reprezentantii Romaniei vor concura in prima parte a celei de-a doua semifinale. Alaturi de Romania, in competitie s-au mai inscris 41 de tari. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img