vineri, 29 martie, 2024

EVALUAREA NATIONALA 2016. Peste 153.000 de elevi de clasa a VIII-a sustin astazi proba la Limba romana

Distribuie:

Publicat:

La Evaluarea Nationala 2016, in total, 153.522 de elevi sunt asteptati sa se prezinte in cele 4.809 centre de examen. Profesoara Ecaterina Stanca de la Colegiul National „Tudor Vianu” rezolva in direct, astazi, de la ora 11:00, subiectele primite de elevi la proba de Limba si Literatura Romana din cadrul examenului de Evaluare Nationala 2016.

Copiii trebuie sa fie in salile de examen la 8:30. Testarea va incepe la ora 9:00 dimineata si va dura 2 ore, pana la 11:00.

Examenul de Limba Romana este structurat pe doua subiecte mari, cu doua texte la prima vedere pe baza carora elevii trebuie sa raspunda la mai multe intrebari.

Imediat dupa incheierea probei, subiectele  la proba de Limba si Literatura Romana din cadrul examenului de Evaluare Nationala 2016 vor fi rezolvate in direct la Mediafax Live.

Emisiunea va fi difuzata in direct pe mediafax.ro si pe pagina de Facebook a Mediafax. Profesoara Ecaterina Stanca de la Colegiul National „Tudor Vianu” le va explica elevilor cum trebuiau rezolvate subiectele si care sunt raspunsurile corecte la toate punctele de pe foaia de examen.

Dupa proba la Limba Romana, urmeaza marti proba la Limba Materna, iar miercuri se va desfasura proba la Matematica.

Miercuri, profesoara Anca Davidescu de la Colegiul National Bilingv „George Cosbuc” va rezolva, in direct la Mediafax Live, subiectele de la Matematica, de la ora 11:00.

Subiectele primite de elevi la probele Evaluarii Nationale se vor publica, in zilele de examen, in jurul orei 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Afisarea rezultatelor se va face in data de 1 iulie, pana la ora 16:00. Eventualele contestatii pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 5 iulie.

Pentru prima data in procesul de evaluare a lucrarilor elaborate de candidatii care sustin Evaluarea Nationala, comisia nationala de examen a decis ca acestea sa fie corectate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au avut loc probele.

„In vederea semnalarii eventualelor disfunctionalitati aparute in derularea acestui examen, Ministerul Educatiei pune la dispozitia publicului, incepand de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (numar de telefon apelabil gratuit). Linia telefonica 0800801100 va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii probelor, intre orele 8-17”, a transmis Ministerul Educatiei, intr-un comunicat.

Pondera Evaluarii Nationale pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind ponderea notelor din scoala generala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img