joi, 25 aprilie, 2024

Eveniment de tradiție – „Duminica vutcănenilor”

Distribuie:

Publicat:

Vutcănenii de pretutindeni și-au dat întâlnire la Căminul Cultural din localitatea reședință de comună, pentru a participa la o manifestare culturală de tradiție, intitulată „Duminica vutcănenilor”, unde s-a vorbit despre cei care fac cinste comunei natale.

Ediția din acest an a fost una omagială, dedicată profesorului universitar dr.Gheorghe V. Alexa, fiul învățătorului Vasile Alexa, ctitorul Școlii Gimnaziale din Vutcani, care a trecut în lumea umbrelor pe 30 septembrie 1985, la Iași.

„Gheorghe Alexa este un chimist de renume, născut la Vutcani pe 25 octombrie 1891, fiind o personalitate remarcabilă care și-a înscris cu cinste numele în istoria ştiinţei şi tehnicii din România. Este cunoscut drept întemeietor de şcoală superioară ieşeană în domeniul chimiei pielii şi a înlocuitorilor din piele. Cercetările, invenţiile şi inovaţiile savantului cu origini vutcănene au contribuit la dezvoltarea tehnologiilor de prelucrare a pieilor pe plan european”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img