joi, 25 aprilie, 2024

Eveniment unic pentru cercetarea alimentară din România

Distribuie:

Publicat:

A început INOVALIMENT, singurul târg dedicat exclusiv cercetării alimentare din România. Timp de 5 zile vor avea loc sesiuni de prezentare a lucrărilor și proiectelor de cercetare alimentară înscrise la această ediție, care se desfășoară online, în perioada 22-26 noiembrie.

Tema din acest an este „Tehnologii alimentare orientate spre creșterea calității vieții”, iar în cadrul târgului vor fi prezentate zeci de lucrări de cercetare științifică și vor avea loc zilnic conferințe susținute de experți în domeniu.

Evenimentul este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Facultatea de Științele și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos, Galați, Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj și Forumul Inventatorilor Români.

PROGRAM – Conferințele științifice INOVALIMENT

22 Noiembrie – “Rolul nutriției în longevitate”

“Longevitatea – lifestyle sau genetică?” – ora 10:00

Speaker: Adina Trandafir, genetician, fondator Clinica Nutriscience

“Bolile cardiovasculare: stilul de viață, medicina genomică și utilizarea datelor” – ora 15:00

Speaker: Dr. Marius Geantă, specialist în medicină de precizie, fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, București

“Impactul nutrigeneticii asupra longevității” – ora 16:00

Speaker: Prof. Dr. Mihai Niculescu, expert în nutrigenetică și epigenetică, fondator Advanced Nutrigenomics SUA, profesor la Universitatea North Carolina

 

23 Noiembrie – “Tehnologii alimentare noi”

“Concepte moderne privind obținerea și utilizarea produselor probiotice, pentru creșterea calității vieții” – ora 11:00

Speaker: Prof. Dr. Ing. Gabriela Bahrim, Decan, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Galați

“Procesarea sustenabilă a alimentelor și siguranța alimentară” – ora 13:00

Speaker: Prof. Dr. Nastasia Belc, Director, Institutul pentru Bioresurse Alimentare

 

24 Noiembrie – ”Alimente sustenabile”

“Alimentele sustenabile, componente esențiale ale dezvoltării durabile. Date statistice și măsuri de combatere a risipei alimentare” – ora 10:00

Speaker: Laszlo Borbely, Secretar de Stat, Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României

“Spirulina artizanală, o oportunitate pentru România, după succesul francez” – ora 11:00

Speaker: Romain Couderc, Co-founder Spinoa

“Sunt insectele hrana viitorului? De la proteine la alimente funcționale” – ora 14:00

Speaker: Constantin Muraru, Research Manager, IPIFF Bruxelles

 

25 Noiembrie – “Alimente funcționale și bioprocesare”

“Dezvoltarea și implementarea de metode instrumentale, pentru autentificarea mierii de albine și depistarea falsificărilor” – ora 10:00

Speaker: Prof. Mircea Oroian, Decan, Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea ”Ștefan cel Mare”, Suceava

“Bacterii probiotice încorporate în produse alimentare” – ora 12:00

Speaker: Prof. Dr. Dan Vodnar, Prorector USAMV Cluj, specialist în gastronomie moleculară

“Utilizarea tehnicii de imprimare 3D, pentru dezvoltarea unui produs funcțional” – ora 13:00

Speaker: Amalia Nemeș, inginer, doctorand USAMV Cluj

“Bioprocesarea deșeurilor municipale, în vederea obținerii de acid lactic, pentru industria alimentară și farmaceutică” – ora 13:50

Speaker: Adrian Martău, inginer, doctorand USAMV Cluj

“Aplicarea tehnicilor de bioprocesare, pentru valorificarea uleiului alimentar rezidual” – ora 14:30

Speaker: Laura Mitrea, cercetător științific, doctor în biotehnologii, ”Institutul pentru Științele Vieții”, Cluj

Îmbunătățirea profilului bioactiv al tărâțelor de grâu și de ovăz, cu ajutorul tratamentului termic industrial” – ora 15:00

Speaker: Lavinia Mureșan, asistent universitar, doctor în biotehnologii, ”Institutul pentru Științele Vieții”, Cluj

 

26 noiembrie – Festivitate de Premiere, Târgul Internațional de Invenții și Inovații din Domeniul Alimentar ”INOVALIMENT”, ediția a II-a

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img