marți, 23 aprilie, 2024

Ex-ministru pentru IMM prezinta un plan de repornire a economiei

Distribuie:

Publicat:

Senatorul Ștefan Radu Oprea, fost ministru PSD pentru IMM-uri, propune un plan gen New Deal de ieșire din recesiune, cu pompare masivă de bani în proiecte mari și-n agricultură. El atenționează că fără repornirea grabnică a economiei, IMM-urile vor intra în insolvență și cea mai mare parte a joburilor celor 1,2 milioane de oameni aflați acum în șomaj tehnic vor dispărea.

„PSD a propus un set de măsuri și pași de urmat. Intâi ne gândim la oameni, deci trebuie să testăm masiv, apoi repornim economia pe baza unui PLAN, cu stimularea cererii și a ofertei și cu solidaritate intre diversele categorii sociale. Un plan de investiții în proiecte majore care pot păstra locurile de muncă și puterea de cumpărare. Un plan pentru agricultură care să asigure limitarea efectelor secetei și necesarul de hrană pentru populație”, a transmis Radu Oprea.

Pe lângă investițiile în proiecte mari, senatorul susține și sprijinirea financiară a capitalului autohton, respectiv a IMM-urilor, care generează cea mai mare parte a joburilor din România, prin programe naționale de subvenții pe modelul Start Up Nation: „Antreprenorii disperați își îndreaptă privirile către stat. De aici așteaptă susținerea prin programe dedicate lor. Nu trebuie să uităm că prezența capitalului autohton este in domeniile economice cu risc mare, de aceea și nevoia de sprijin este imensă”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img