vineri, 19 aprilie, 2024

Excedent bugetar la Primaria Vaslui din cauza lucrarilor neexecutate la timp

Distribuie:

Publicat:

 

Primaria municipiului Vaslui, a anuntat, in cadrul unei conferinte, ca institutia a incheiat anul 2018 cu un excedent bugetar, cu mult mai mare decat cel inregistrat in 2017, care s-a ridicat la peste 7 milioane lei.

 

Nerealizarea a doua lucrari de investitii programate pentru anul 2018, mai precis construirea unui bazar si amenajarea unui parc din zona centrala, aduc cea mai mare suma din excedentul bugetar.

 

"Voi prezenta in viitoarea sedinta a Consiliului Local bilantul la 31 decembrie 2018 si atunci vom analiza exact situatia. Am ramas cu acest excedent din motive obiective, iar principala cauza este nerealizarea de catre constructori sau prestatorii de servicii a lucrarilor stabilite pentru anul 2018. Toate, adunate la un loc, au dus la acest excedent. Cea mai mare suma provine din dezvoltare, dar exista si pe partea de functionare cateva sume necheltuite. Asa cum spune legea, acest excedent se duce obligatoriu pe cheltuieli de dezvoltare si va intregi suma deja preconizata pentru acest capitol, asa cum s-a intamplat si in anii precedenti", a afirmat Vasile Paval.

Edilul municipiului spune ca il asteapta un an 2019 deosebit de important din punct de vedere al investitiilor, urmand a fi derulate proiecte in valoare de aproape 240 de milioane de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img