vineri, 19 aprilie, 2024

EXCLUSIV! Au casapit bugetul de stat! Patron de presa, a tras un tun prin evaziune fiscala. Procurorii ieseni ancheteaza cazul – FOTO

Distribuie:

Publicat:

constructii • Chiar si asa, au facut evaziune fiscala de aproape 155.000 euro • Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi au inceput cercetarile • Sergiu Casapu a fost si patron de presa, controland saptamanalul Flacara Iasului • Afacerile au fost controlate prin intermediul sotiei, Alexandra Casapu • Contactat telefonic, afaceristul spune ca va contesta plangerea penala • "Finantele spun ca nu s-au inregistrat facturile. Urmeaza sa se faca o contestatie", a spus Sergiu Casapu • In timp ce datoriile curgeau, familia Casapu se distra in Thailanda

Zile negre se anunta pentru Sergiu Casapu, cel care in trecut controla saptamanalul Flacara Iasului, publicatie inchisa intre timp. Desi invarte diverse afaceri in Iasi, dar si in tara, Casapu este suspectat ca ar fi tras o teapa consistenta bugetului de stat. Prin intermediul sotiei, Alexandra Catalina Casapu, afaceristul controla societatea Trust Top Life SRL-D, care edita publicatia amintita.

Numai ca afacerea nu prea a functionat, angajatii fiind nemultumiti de intarzierile de salariu sau neplata acestora. Dupa 2013, societatea nu a mai avut activitate, dar nu a scapat de controalele inspectorilor fiscali din cadrul Finantelor. Dupa ce a fost analizata activitatea societatii, la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi a fost inaintata o plangere penala pentru evaziune fiscala.

Prejudiciul este de aproape 700 mii lei, aproximativ 155.000 de euro. O mare parte din aceasta suma reiese din neplata impozitului pe venit. De precizat ca, in 2012, au fost organizate alegeri locale, dar si parlamentare, ceea ce reprezentau o sursa importanta de bani din publicitate. Contactat telefonic, Sergiu Casapu a recunoscut ca sotia are de rezolvat o serie de probleme cu firma.

"Intr-adevar, este o plangere, dar nu este real. Finantele spun ca nu s-au inregistrat facturile. Urmeaza sa se faca o contestatie", a spus Sergiu Casapu. Conform ultimelor date din 2016, Trust Top Life SRL-D a inregistrat doar datoriile in valoare de 391.968 lei.

Afacere de 1,5 milioane de euro

Aflati sub acuzatia de evaziune fiscala, familia Casapu dezvolta in paralel o afacere care pare sa functioneze, in domeniul lucrarilor de constructii. Astfel, Alexandra Casapu apare ca administrator si actionar in societatea Constructii Industriale Moldova SRL, cu sediul in Hlincea, comuna Ciurea.

Alaturi de alt actionar, Gabriel Apetrei, s-a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 500.000 euro, cu un profit de 26.868 lei. Si-au permis sa declare si un numar de 17 angajati, semn ca afacerea nu merge rau. Nu in ultimul rand, Alexandra Casapu si Gabriel Apetrei au mai infiintat o firma, tot de constructii, la aceeasi adresa din Hlincea. De data asta, cifra de afaceri este mult mai mare si depaseste 1 milion de euro, cu un numar de 8 angajati si un profit minim.

Distractia este pe primul loc

Chiar daca au fost instiintati in nenumarate randuri ca au de achitat catre Finante sume importante, familia Casapu a ignorat somatiile si a plecat in strainatate. Ultimele imagini publicate pe pagina personala de Facebook, Alexandra Casapu ne arata ce bine este sa stai cateva zile in Thailanda impreuna cu sotul si sa te simti "zurlie" alaturi de un tigru adormit. Imaginile au fost publicate pe data de 14 noiembrie 2017. Prietenii de pe pagina de socializare au apreciat curajul sotilor Casapu: "Nice cat you have there!!!"

Politician via agent de paza

Sergiu Casapu si-a inceput cariera ca simplu agent de paza. A lucrat ca tot romanul prin strainatate si a strans ceva bani ca sa-i ajunga. Sa-i ajunga si pentru petrecerile din cluburile de fite, fiind cunoscut ca nelipsit de la astfel de serate. Daca in perioada de activitate in presa Casapu era un apropiat al fostului PD-L, pe atunci partid aflat la guvernare, ulterior s-a orientat spre alte proiecte politice. Asadar, Sergiu Casapu a ajuns unul dintre liderii partidului infiintat de Ioan Talpes, fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu, Uniunea Populara Social Crestina. In acest moment, se stie despre Casapu ca ar dezvolta o afacere in zona Piatra Neamt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img