joi, 25 aprilie, 2024

EXCLUSIV! Chiar in fata SPITALULUI i-a platit 12.000 de lei DOCTORULUI pentru a-i opera fiica grav ranita! Tariful i-a fost IMPUS prin TELEFON!

Distribuie:

Publicat:

De cand a primit aceasta veste, nu a mai avut o clipa de liniste • Ar fi facut orice pentru a gasi o solutie la aceasta situatie • A venit disperata la spital pentru a-si cauta fiica ranita grav intr-un accident rutier • Aici, insa, a avut parte de un soc • Vorbele pe care le-a auzit de la medici au lasat-o cu gura cascata • Nu i-a venit sa creada ca asa ceva i s-a intamplat chiar ei • Femeia din Iasi a fost nevoita sa scoata din buzunar o suma uriasa • Politia a intrat pe fir si incearca sa-i gaseasca pe cei vinovati de teapa pe care a luat-o ieseanca • Nu au frica de lege, iar tupeul lor intrece orice limita • Totul s-a intamplat chiar in apropierea Spitalului "Sf. Spiridon"

O femeie in varsta de 77 de ani din Iasi a trecut prin clipe de groaza ieri, cand a fost apelata de un numar strain care i-a adus o veste cumplita. O voce tanara, feminina, care a pretins ca este fiica sa, o anunta pe batrana ca a fost implicata intr-un grav accident rutier si ca are nevoie de o suma uriasa de bani pentru a putea fi operata.

Dupa ce i-a prezentat situatia, apelul telefonic a fost intrerupt. La scurt timp, insa, femeia a mai fost apelata de un numar strain. De data aceasta, in telefonul batranei s-a auzit o voce de barbat, care pretindea ca este medic. Acesta i-a solicitat victimei o suma importanta de bani, stabilind si un loc de intalnire. Banii ar fi ajutat-o pe fiica acesteia sa aiba parte, cat mai repede, de tratament de specialitate.

Tupeul hotilor intrece orice limita. Falsul medic si-a intrat cu adevarat in rol

Victima a picat in plasa, iar la scurt timp dupa convorbirea telefonica, femeia in varsta de 77 de ani s-a intalnit cu presupusul medic chiar in apropiere de Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi, unde a platit suma de 12.000 de lei pentru a fi sigura ca fiica sa va beneficia de cele mai bune tratamente medicale. Imediat dupa ce a achitat suma solicitata, femeia a mers sa isi caute fiica la spital. Aici, insa, a avut parte de ceva cu totul neasteptat.

La Unitatea de Primiri Urgente (UPU) nu venise nimeni cu numele precizat de batrana. Medicii care au stat de vorba cu aceasta si-au dat seama ca femeia a fost inselata si au luat imediat legatura cu oamenii legii. Astfel, la fata locului s-a prezentat un echipaj de Politie, care a inceput cercetarile pentru depistarea celor care se fac responsabili de infractiunea de inselaciune.

"Am vazut-o ca a intrat pe usa, era foarte speriata. Din cate mi-am dat seama, isi cauta fiica care ar fi fost implicata intr-un grav accident rutier. I-a intrebat pe medici, dar nimeni nu stia nimic despre ea si ei si-au dat seama ca femeia a avut de-a face cu niste infractori. I-au explicat ceea ce s-a intamplat si au chemat politia. Femeia spunea ca a platit 12.000 de lei unui doctor, acum sa speram ca macar va reusi sa-si recupereze banii. Bine ca fata ei este sanatoasa", spune un barbat care se afla in sala de asteptare de la UPU.

Persoanele in varsta sunt victimele preferate

Nu este prima oara cand politistii ieseni se confrunta cu o asemenea situatie. De-a lungul timpului, infractorii au incercat sa prinda in plasa mai multe persoane in varsta, iar metoda pe care o folosesc este denumita "metoda accidentul".

Infractorii isi aleg cu grija victimele, ele fiind adesea persoane de varsta a treia, care au copii sau rude plecate in strainatate. Vocile din telefon pretind ca sunt medici, politisti sau chiar rude ale persoanelor pe care le suna. Politistii ii sfatuiesc pe cetateni sa fie foarte vigilenti si sa faca verificari inainte de a achita sume de bani uriase.

"Politistii fac cercetari in acest caz pentru identificarea si tragerea la raspundere a persoanelor banuite de comiterea infractiunii de inselaciune. Oamenii legii le recomanda cetatenilor sa verifice daca cele semnalate de catre persoane necunoscute la telefon se confirma si sa anunte de urgenta Politia", a precizat Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img