News Flash:

EXCLUSIV:Ciprian Iftimoaei a (re)devenit „tehnocrat”

7 Decembrie 2015
2984 Vizualizari | 3 Comentarii
Fostul prefect de Vaslui a castigat procesul impotriva fostului premier Victor Ponta

Fostul prefect al judetului Vaslui, Ciprian Iftimoaei, a demisionat din calitatea de membru al PNL Vaslui deoarece a castigat procesul impotriva guvernului condus de Victor Ponta, care l-a disponibilizat in mod abuziv din Corpul inaltilor functionari publici in luna iulie 2013. Dupa doi ani de procese la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti, fostul prefect al judetului Vaslui a castigat in instanta de contencios administrativ, obtinand anularea deciziei primului-ministru nr. 314 din 2013. Astfel, Ciprian Iftimoaei urmeaza sa fie reincadrat pe postul anterior ocupat – inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

„Intr-adevar, am demisiont din cadrul PNL Vaslui, intrucat am castigat procesul cu fostul guvern Ponta si doresc sa ma intorc in Corpul inaltilor functionari publici. La data disponibilizarii mele, abuzive, prin ordonanta de urgenta care modifica o lege organica – Statutul functionarilor publici (Legea nr. 188 din 1999), am exercitat functia publica de inspector guvernamental delegat sa exercit atributii in sfera de activitate a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in judetul Iasi. Trebuie sa mentionez faptul ca nu numai eu am castigat acest proces, ci toti inaltii functionari publici care au fost disponibilizati abuziv prin deciziile emise de Victor Ponta. Deja, am inaintat un memoriu la Guvern prin care dorim sa avem o discutie cu domnul prim-ministru Dacian Ciolos pentru ca, pe baza unei evaluari a pregatirii si experientei profesionale a fiecaruia dintre noi, sa fim distribuiti pe functiile vacante corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici. In ceea ce ma priveste, nu voi avea ca optiune functia de prefect al judetului Vaslui, ci doresc sa exercit o alta functie la nivelul aparatului guvernamental. In acest sens, doresc sa nu fie angajat numele meu in speculatii privind conducerea viitoare a Prefecturii Vaslui”, a declarat pentru Buna Ziua Vaslui fostul prefect, Ciprian Iftimoaei.

Ciprian Iftimoaei – date personale si educatia

Fostul prefect al judetului Vaslui a implinit recent 40 de ani (n. 2 decembrie 1975 in Husi, judetul Vaslui), are domiciliul stabil in Iasi si resedinta in Husi. Este licentiat in sociologie si politologie – sef de promotie (1995-1999), master in sisteme si politici publice (1999-2001), curs postuniversitar de formare a inaltilor functionari publici – INA (2007-2008), curs postuniversitar de diplomatie si securitate – IDR (2011), doctor in stiinte politice (2012). Burse si specializari in strainatate: Ungaria (1998), Olanda (1999), Polonia (2000), Lituania (2001), Franta (2007), Bulgaria si Turcia (2010), Belgia (2014), Austria (2015), Grecia (2015). Publicatii: peste 25 de articole pe teme de sociologie si politologie in reviste cotate BDI. Carti publicate: Elitismul. Contributii teoretico-ideologice la studiul elitelor politice; Elite guvernamentale in Romania postcomunista; Despre securitate, consolidare democratica si buna guvernare. Romania in context european.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

husean  | #3967
Bravo Ciprian ! Alegerea facuta este una desavarsita. Mult succes
Ionescu George Iulian  | #3968
Cea mai buna alegere pe care ai facut-o pana acum. Bravoo !
Cristian Tudor  | #4204
Un profesionist desavarsit si un om onest!!!
Adauga comentariu

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1067 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048641 (s)