News Flash:

EXCLUSIV:"Ciprian Iftimoaei castiga in procesul cu Victor Ponta"

19 Iunie 2014
2188 Vizualizari | 0 Comentarii
Tribunalul Bucuresti a obligat Guvernul sa reangajeze 23 de inspectori guvernamentali disponibilizati in vara anului trecut si sa le plateasca despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi pe care ar fi trebuit sa le primeasca, decizia nefiind definitiva.

Un complet de la Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Bucuresti (TB) le-a dat castig de cauza, in 13 iunie, celor 23 de inspectori guvernamentali, ale caror raporturi de serviciu au incetat in iulie 2013, ca urmare a reorganizarii Secretariatului General al Guvernului, a declarat marti avocatul Razvan Vasiliu.

Casa de avocatura care ii reprezinta in instanta pe inspectorii guvernamentali a aratat ca acestia au dat in judecata Secretariatul General al Guvernului, pe prim-ministrul Victor Ponta si Guvernul. In urma prezentarii probelor, instanta a admis contestatiile formulate de avocati si a dispus reintegrarea reclamantilor in functiile publice detinute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Avocatul Razvan Vasiliu a precizat ca, in plus, Tribunalul Bucuresti i-a obligat pe cei trei parati sa plateasca fiecarui reclamant cate o despagubire egala cu salariile indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acestia de la data eliberarii din functie si pana la reintegrarea efectiva.

”Ne bucura aceasta decizie, deoarece ea reprezinta o binevenita intoarcere la normalitate. Sa nu uitam ca drepturile angajatilor sunt garantate de lege, indiferent de angajatorul pe care acestia il au. Iar in cazul institutiilor publice, ne asteptam cu atat mai mult la o respectare riguroasa a legii", a mai spus Razvan Vasiliu.

Avocatul a adaugat ca, anterior pronuntarii acestor decizii, Tribunalul Bucuresti a dispus suspendarea executarii deciziilor privind eliberarea din functie a celor 23 de inspectori guvernamentali. "Hotararea poate fi atacata cu recurs", a precizat casa de avocatura, intr-un comunicat de presa.

Printre cei 23 de inspectori guvernamentali disponibilizati abuziv prin decizia prim-ministrului Victor Ponta se numara si Ciprian Iftimoaei, fost prefect al judetului Vaslui (1  septembrie 2007- 12 martie 2009), inspector guvernamental (13 martie 2009-30 august 2009), prefect (1 septembrie 2009-30 ianuarie 2010), subprefect al judetului Vaslui (1 februarie-12 mai 2012) si inspector guvernamental (13 mai 2012-1 septembrie 2013).

In urma unei discutii telefonice, domnul Ciprian Iftimoaei ne-a precizat urmatoarele:

 „Ma asteptam la aceasta decizie a instantei de judecata cu precizarea ca aceasta poate fi atacata cu recurs. Insa, recursul, care cu siguranta va fi formulat de Guvern prin Secretariatul General al Guvernului, se va judeca dupa vacanta judecatoreasca, mai exact, prin luna septembrie. Atunci vom vedea care va fi hotararea ultima, definitiva a instantei. Important este ca am demonstrat ca actul administrativ prin care am fost restructurati a fost unul ilegal, abuziv. Decizia instantei de judecata este o revenire la normalitate. Eu am avut si am incredere in functionarea statului de drept si a Justitiei in Romania”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036711 (s)