vineri, 19 aprilie, 2024

Exclusiv! Culisele unei sedinte care poate decide viitorul Iasului. Decizie radicala! Primarul Mihai Chirica are sprijinul intregii conduceri a PNL Iasi!

Distribuie:

Publicat:

Cel mai important for din conducerea organizației județene a PNL Iași și-a exprimat sâmbătă opțiunea legată de cooptarea în rândurile partidului a edilului Mihai Chirica. Membrii Biroului Permanent Județean și-au prezentat la finalul săptămânii trecute opțiunile, aceștia fiind de acord cu intrarea edilului în rândurile partidului. Biroul Județean a analizat și situația lui Marius Bodea, cel care a provocat tot acest scandal în ultima perioadă

Liberalii ieșeni sunt de acord cu intrarea în formațiunea politică a edilului Mihai Chirica. De altfel, în cadrul unei ședințe ce a avut loc la finalul săptămânii trecute, membrii Biroului Permanent Județean (BPJ) al PNL Iași și-au exprimat opțiunea legată de cooptarea edilului Iașului în filială. BPJ al PNL Iași este compus din 37 de membri. La ședință au fost prezenți 29 dintre aceștia.

Membrilor BPJ li s-a prezentat situația legată de sondajele interne, dar și ce înseamnă cooptarea lui Mihai Chirica în formațiunea liberală. Practic, membrii BPJ au arătat că venirea lui Chirica în PNL este de bun augur și că acest lucru poate duce la creșterea partidului în sondaje. Doar 2 dintre cei 29 de membri prezenți nu au fost de acord cu acest lucru. Culmea, cei 2 membri ai BPJ din PNL care s-au opus intrării lui Chirica în partid au anunțat public că nu susțin nici candidatura lui Marius Bodea la primărie. Din cei 8 absenți, unul este chiar Marius Bodea, care a refuzat să mai participe la ședință, în timp ce restul de 7 absenți și-au manifestat dorința ca Mihai Chirica să intre în PNL! Astfel, trăgând linie, rezultă că din 36 membri ai conducerii județene a PNL (fără să-l luăm în calcul pe Marius Bodea), 34 sunt pentru aducerea lui Mihai Chirica în partid, în timp ce împotrivă sunt doar două persoane.]

Bani investiți inutil în Bodea

Celor prezenți în sală li s-a expus situația și li s-au pus față în față sondajele de opinie. Practic, Bodea se află pe un trend descendent, iar candidatura sa la primărie nu poate avea succes.

„S-au investit foarte mulți bani în campania lui Marius Bodea încă de acum câțiva ani. S-au promovat materiale de pomană, asta pentru că imaginea lui Bodea a mers pe un trend negativ și pe nimic constructiv. În aceste condiții nu este de mirare că el nu a reușit să treacă de 18 la sută în sondaje. În plus, Marius Bodea a mai spus odată că se retrage din PNL dacă pierde alegerile în 2016, când a dat afară oameni cu state vechi în partid, dar apoi a uitat brusc și este disperat să ajungă primar”, a spus unul din liberalii prezenți la ședință.

Primarii îl vor pe Mihai Chirica

Și primarii PNL din județul Iași au arătat că este oportună intrarea lui Mihai Chirica în partid. Unul dintre aceștia este Paul Mursa, primarul comunei Plugari.

„Pot înțelege opoziția colegilor mei referitoare la candidatura domnului Chirica din partea PNL la Primăria municipiului Iași, însă aș avea câteva precizări. Să nu uităm că politica în sine se bazează pe electorat și voturi! În funcție de aceste două mari chestiuni se obțin funcțiile prin intermediul cărora te afli în poziția de a face proiecte bune pentru comunitate și cetățeni. Rezultatele pozitive le-am obținut mergând din poartă în poartă, discutând cu oamenii și aflând viziunile, părerile și așteptările acestora de la noi, nici datorită altcuiva, nici stând la birou sau la partid și nici făcând postări prin care să-mi aduc singur elogii!

Părerea mea, și îndrăznesc să cred că a tuturor primarilor PNL, este aceea că avem nevoie de o conducere PNL la nivelul județului Iași! Realitatea este că în municipiul Iași sondajele arată că PNL nu stă foarte bine! Degeaba obținem noi rezultate bune la nivel de județ, dacă în municipiu suntem sub 20 la sută! Dacă ne dorim la Consiliul Județean Iași o conducere liberală, asta implică anumite compromisuri deoarece, în situația actuală, șansele nu sunt de 100 la sută!”, a spus Paul Mursa.

Deputatul Zero a rămas singur, dar continuă atacurile

Deși situația pare clară, iar filiala dorește ca edilul orașului să se alăture PNL, deputatul zero Marius Bodea nu s-a împăcat cu ideea. Cel mai slab parlamentar din istoria recentă a Iașului continuă să facă scandal și să-i ațâțe pe cei 5-6 oameni care îi mai sunt fideli împotriva actualei conduceri a PNL. De altfel, din disperare că nu va mai ajunge să candideze la Primărie, Marius Bodea a finanțaț numeroase atacuri împotriva conducerii Primăriei Iași în unele fițuici locale din banii pe care îi ia ca sumă forfetară de la Camera Deputaților.

Calculul primarilor din PNL este unul foarte simplu: dacă Mihai Chirica va candida la Primărie, din partea liberalilor, atunci formațiunea lui Ludovic Orban ar câștiga pentru prima dată Primăria Iași, în istoria post-revoluționară. În plus, cu voturile aduse de Chirica, din municipiul Iași, PNL are clar prima șansă să câștige și Consiliul Județean, for prin care primarii liberali speră să poată atrage fonduri mai multe pentru comunitățile lor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img