vineri, 29 martie, 2024

Exclusiv! Cutremur de proportii in Romania in plina pandemie de Coronavirus! Politistii se revolta impotriva Guvernului si a Ministerului Afacerilor Interne!

Distribuie:

Publicat:

Guvernul și MAI au fost date în judecată la Iași de Sindicatul Polițiștilor de Frontieră. Reclamanții susțin că, prin modificarea legislației, instituțiile încalcă flagrant drepturile fundamentale ale polițiștilor. Aceștia cer daune morale de 20.000 de lei de la Guvern și de la MAI

Polițiștii de frontieră se revoltă la Iași! Guvernul României și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au fost date în judecată de Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontieră.

Oamenii legii le cer magistraților din cadrul Tribunalului Iași să constate că cele două instituții au încălcat dreptul sindicatului de a fi informat și consultat în procedura de elaborare a proiectului O.U.G. 36/2020 (publicată pe 31 martie 2020). De asemenea, reclamanții cer daune morale în valoare de 10.000 de lei, de la fiecare dintre cele două instituții!

Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului, după care judecătorii vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

„Aduc atingere carierei și încalcă drepturi fundamentale!”

Reclamanții au precizat că MAI a fost inițiatorul proiectului de ordonanță de urgență ce a fost adoptat de Guvern sub denumirea „Ordonanța de Urgență nr. 36/2020, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru adoptarea unor măsuri pe timpul stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României” și care a fost publicată în Monitorul Oficial din 31 martie 2020.

„Sindicatul, ai cărui membri sunt polițiști din cadrul MAI, este titular al unui drept de a fi informat și consultat în procedura de elaborare a proiectelor de acte normative pentru care MAI este inițiator sau co-inițiator, acest drept fiind general recunoscut de Legea 52 din 2003, privind transparența decizională în administrația publică. Vătămarea dreptului sindicatului s-a concretizat efectiv prin emiterea și publicarea O.U.G. 36/2020 de către Guvernul României. Mai grav este că O.U.G. 36, emisă în condiții de nelegalitate, modifică Legea 360/2002, privind Statutul polițistului, prin măsuri despre care apreciem că aduc atingere carierei angajaților și contravin legislației în vigoare, încălcând drepturi fundamentale”, a precizat Adrian Ioan Diugu, președintele sindicatului.

CONTINUAREA PE BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img