vineri, 19 aprilie, 2024

EXCLUSIV! Cutremur de proportii la RAR Iasi! Au fost arestati deja doi inspectori

Distribuie:

Publicat:

Astazi, doi angajati de la Registrul Auto Roman (RAR) Iasi vor ajunge in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi pentru a fi judecata, in mod definitiv, propunerea procurorilor de a fi tinuti in arest la domiciliu.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi au cerut saptamana trecuta judecatorilor de la Tribunalul Iasi, emiterea unor mandate de arest la domiciliu, pe numele lui Iloaia Daniel si Vasiliu Ioan, sub acuzatiile de luare de mita, divulgare fara drept ale unor informatii care nu sunt destinate publicitatii si complicitate la infractiunea de trafic de influenta. 

La audieri, cei doi au sustinut ca sunt nevinovati si au solicitat ca propunerea procurorilor de arest la domiciliu sa fie respinsa. 

In acest context, cei doi contesta decizia Tribunalului si spera astazi sa fie eliberati de Curtea de Apel Iasi.

Potrivit surselor BZI, in aceasta dimineata a fost chemat la audieri, la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi si Marius Octavian Varvara, seful RAR Iasi, existand suspiciuni ca acesta ar fi implicat in comiterea unor fapte penale. 

Povestea vizeaza in principal activitatea unor persoane care reusesc sa programeze masini pentru verificarea RAR, mai repede decat in cazul programarilor online, persoane care ar fi beneficiat de complicitatea angajatilor de la RAR Iasi. De exemplu, unul dintre cei doi inculpati aflati in prezent in arest la domiciliu, este acuzat ca ar fi fost cumparat de un iesean care a ajuns cu masina la RAR cu niste dulciuri, respectiv clatite. 

De asemenea, au fost cercetate mai multe interceptari ale convorbirilor telefonice.

Corneliu Iulian Matcaboja este personajul retinut dupa descinderile care au avut loc la sediul Registrului Auto Roman (RAR) Iasi. Este acuzat de comiterea infractiunii de trafic de influenta si a infractiunii de folosire in orice mod, direct, de informatii care nu sunt destinate publicitatii. Ambele infractiuni au fost comise cu scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Corneliu Matcaboja este cunoscut in Iasi ca fiind omul care oricand poate rezolva orice problema la RAR. Mai exact, cei care au nevoie de inmatriculat o masina sau ale caror masini sunt respinse la RAR apeleaza la Corneliu Matcaboja, iar el garanteaza ca se va ocupa de fiecare situatie in parte. Sumele variaza intre 200 – 500 euro, iar pentru acesti bani Matcaboja poate baga peste rand pe oricine.

De exemplu, in acest moment, o persoana care vrea sa inmatriculeze o masina adusa din Germania, va fi programata pentru luna februarie pentru a veni la RAR sa obtina certificatul de inmatriculare romanesc. Din cauza aglomeratiei foarte mari, programarile care se fac pe baza unui program informatic se fac la cateva luni dupa momentul in care se face solicitarea.

Astfel, noul proprietar al masinii poate ajunge in situatia de a nu putea utiliza autovehiculul din cauza ca nu-l poate inmatricula fara avizul de la RAR. Decat sa tina masina in parcare timp de cateva luni, prefera sa dea bani pentru a o putea inmatricula mai repede. Aceasta este explicatia pentru care au aparut totul felul de indivizi care si-au facut o adevarata meserie din rezolvarea problemelor de acest gen.

Mai toata ziua ei pot fi vazuti la RAR intrand prin birouri cu actele in mana pentru a inmatricula masini in afara programarilor facute prin telefon. De asemenea, sunt situatii in care acesti oameni trebuie sa afle date existente in sistemul informatic despre anumite autovehicule care au fost respinse la RAR sau care au probleme. Orice se poate face cu complicitatea angajatilor de la RAR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img