News Flash:

EXCLUSIV: Liber la Vama ALBITA-se poate circula doar cu buletinul

22 Iunie 2015
5340 Vizualizari | 0 Comentarii
UPDATE:23:00-Cetatenii romani si cei cu dubla cetatenie, romano-moldoveneasca, pot trece granita in Republica Moldova doar cu buletinul, in baza unui act normativ adoptat recent de autoritatile din tara vecina.

Politia de Frontiera Vaslui a primit o informare telefonica de la autoritatile de frontiera din Republica Moldova prin care a fost instiintata ca cetatenii romani au posibilitatea trecerii frontierei doar pe baza unui act de identitate. Masura a fost luata in baza unei hotarari a autoritatile din tara vecina”, a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui, Irina Mirica.


EXCLUSIV
: Vasluienii pot sa se deplaseze catre R.Moldova pe baza cartii de identitate. La aceasta ora in P.T.F Albita, se prezinta doar buletinul nu si pasaportul.

Astfel, cetatenii Uniunii Europene, au posibilitatea sa intre pe teritoriul Republicii Moldova in baza cartilor nationale de identitate. Practic, sambata dimineata reprezentantii Vamii Leuseni le-au transmis vamesilor de la Albita ca pot permite accesul spre Republica Moldova al cetatenilor romani pe baza actului de identitate.

Hotararea nr. 63/2015, prin care se amendeaza cadrul legislativ existent (Hotararea Guvernului nr. 765/18.09.2014, anexa 1) cu privire la documentele in baza carora este permis accesul cetatenilor straini in Republica Moldova. Documentul a fost publicat intr-o editie separata a Monitorului Oficial care a aparut in dupa amiaza zilei de vineri.

Stirea initiala:
Decizia de marti a Guvernului de la Chisinau de a permite accesul cetatenilor romani in Republica Moldova pe baza cartilor de identitate.Acesta lucru fiind apreciat ca "un semnal politic clar" al angajamentului R. Moldova fata de parcursul sau european.

Guvernul Republicii Moldova a adoptat in sedinta de marti Hotararea nr. 63/2015 prin care se amendeaza cadrul legislativ existent cu privire la documentele in baza carora este permis accesul cetatenilor straini in Republica Moldova.

Astfel, se prevede acordarea unei facilitati unilaterale in favoarea cetatenilor Uniunii Europene, care vor avea posibilitatea de a intra pe teritoriul Republicii Moldova in baza cartilor nationale de identitate. Masura va intra in vigoare la data publicarii acestei hotarari in Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0934 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036707 (s)