News Flash:

EXCLUSIV Omul amenintat de Dragnea cu demiterea nu stie legea! Declaratie uluitoare

4 Ianuarie 2019
851 Vizualizari | 0 Comentarii
dragnea 538x332

Gafă halucinantă a omului amenințat de șeful PSD, Liviu Dragnea, cu demiterea! Acesta a anunțat că va lua o măsură radicală care există în legislația actuală.

Mai exact, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Pîrvu, a anunțat că va încerca să revoluționeze actuala legislație, împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru a închide definitiv agenții economici care pun în pericol sănătatea cetăţenilor României.

„O nemulţumire a mea este vizavi de amenzi. Avem acea lege a prevenţiei şi am practicat-o, dar am constatat că procentul celor care nu respectau legea era mai mare. Am încercat să găsim soluţii să nu amendăm, dar în prezent sunt agenţi economici care ne râd în faţă şi spun: „scrieţi ce vreţi că oricum valoarea amenzii nu contează, se plăteşte jumătate din minim, după cum ştiţi în termen de 15 zile. Adică mergem la un hipermarket şi îl amendăm cu 10 milioane de lei vechi, 1.000 de lei, şi vă daţi seama ce afectat este. În acest sens o să lucrez cu domnul ministru Daea pe măsurile care sunt aplicate prin OUG 21, măsuri complementare care se pot aplica agenţilor economici, în sensul că ei pot fi închişi temporar 30 de zile, 6 luni, un an, iar în viitoarea gândire poate vor fi închişi definitiv, pentru că atunci când pui în pericol sănătatea cetăţenilor României credem că nu este normal să îţi mai poţi desfăşura o activitate economică. Cred că vom găsi soluţiile legale atât în zona de amenzi contravenţionale, cum sunt în alte zone unde se aplică amenzi la cifra de afaceri, să se aplice amenzi la valoarea cifrei de afaceri şi în zona în care se încalcă articole de lege care pun in pericol sănătatea populaţie”, a precizat Marius Pîrvu, într-o conferinţă la MADR.

Bugetul.ro vă dezvăluie, în exclusivitate, că această măsură există deja în Ordonanţa nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, din care chiar șeful ANPC a citat.

Conform Art. 56 alin. (1) din Ordonanța nr. 21, „odată cu aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale, agentul constatator poate propune una dintre următoarele sancţiuni complementare:
a) închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni;
b) închiderea temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni;
c) închiderea definitivă a unităţii;
d) suspendarea sau retragerea definitivă, după caz, a avizului, acordului sau a autorizaţiei de exercitare a unei activităţi”.

Pus la șefia ANPC în martie 2018

După ce fostul șef de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Bogdan Pandelică, l-ar fi susținut pe fostul prim-ministru Mihai Tudose, Liviu Dragnea a schimbat președintele ANPC.

În locul lui Pandelică, Dragnea l-a numit în fruntea instituției pe Marius Pîrvu, consilier județean PSD de Argeș la acea vreme. El a fost propus pentru această funcție de către Șerban Valeca, liderul PSD Argeș.

Amenințat cu destituirea

În decembrie, Liviu Dragnea i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să solicite instituțiilor responsabile măsuri urgente pentru ca alimentele de calitate inferioară să nu mai intre în țară. Acolo unde nu se vor vedea efecte, Dragnea a cerut destituiri.

„Autoritatea pentru Protecția Consumatorului și cea Sanitar-Veterinară. În România intră alimente pline de otravă, chimicale, calitate mult inferioară față de acele alimente vândute în țările de origine. Vă întreb ultima dată, ce vă lipsește să începeți acest program de protecție a copiilor și cetățenilor români, ca ei să nu mai consume alimente otrăvite?”, a declarat Dragnea, potrivit Mediafax.

Acesta i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să solicite instituțiilor responsabile un program de măsuri urgente, iar acolo unde nu se întâmplă nimic, să treacă la schimbări.

„Vă lipsește curajul? Dacă da, e grav, pentru că bărbăția nu se cumpără de la librărie. Vă lipsesc instrumentele? Le cumpărați. Vă lipsesc specialiștii? Să îi aduceti. România e inundată de produse de calitate inferioară, pentru că e România și putem face ce vrem. Să nu mai acceptați intârzieri, până la final de an, doamna premier, să cereți programul. Nu sunt în stare să protejeze, să meargă acasă. Asumați-vă responsabilitatea”, a mai declarat Dragnea.

bugetul.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 23 queries | Mysql time :0.057391 (s)