sâmbătă, 20 aprilie, 2024

EXCLUSIV! Un preot din Iasi a tras cu pusca ziua in amiaza mare. Comunitatea s-a impartit in doua!

Distribuie:

Publicat:

Situatie incredibila la Iasi • Un preot imediat dupa ce a iesit de la slujba a pus mana pe o pusca de vanatoare si a tras • Politistii i-au ridicat arma de foc si au intocmit un dosar penal • Nimeni nu se astepta la asa ceva, iar acum comunitatea s-a impartit in doua • O parte din localnici spun ca preotul a facut ce trebuia, iar alta parte il condamna pe slujitorul Domnului pentru cruzimea de care a dat dovada

Sa faci ce zice popa, nu ce face popa… Cam asa suna o zicala veche, care de multe ori merita respectata. La Iasi a avut loc zilele trecute un incident destul de neobisnuit. Un preot cu state vechi imediat dupa ce a iesit de la slujba de Duminica a pus mana pe o arma de vanatoare, a bagat un cartus pe teava si a tintit. 

Doua suflete au trecut la cele vesnice, chiar din mainile preotului, daca putem spune asa. Chiar daca intamplarea pare desprinsa dintr-o comedie, totul este cat se poate de real. Un preot a tras cu pusca ziua in amiaza mare. Doi caini au fost ucisi dintr-un motiv bine intemeiat daca ne-am lua dupa spusele slujitorului Domnului. Desigur, in astfel de situatii comunitatea se imparte in doua. Unii spun ca preotul a procedat cum trebuia, iar altii il acuza de cruzime. 

Astfel, duminica trecuta, un apel la numarul unic de urgente avea sa anunte ca o anumita persoana a tras cu arma de vanatoare in sat. Imediat au ajuns la fata locului politistii ieseni impreuna cu criminalistii. Au pornit o ancheta si au stabilit ca doi caini, unul maidanez, iar altul a unui localnic, au fost impuscati. Atat cele doua lesuri, cat si arma de vanatoare a preotului Dumitru Chirica au fost ridicate pentru continuarea cercetarilor. Totodata, oamenii legii au deschis un dosar penal.

Preotul cu pusca in spate, cercetat penal

Pe numele preotului a fost deschis dosar penal, iar acum aceasta va avea de dat explicatii in fata legii. “In urma sesizarii facute de catre un localnic, politistii au deschis un dosar penal pentru uz de arma fara drept si uciderea animalelor cu intentie fara drept. Cercetarile in acest caz continua pentru stabilirea intregii situatii de fapt”, a precizat Adina Lupu, purtator de cuvant al Inspectoratului de PolitieJudetean Iasi (IPJ). 

Localnicii stiu ca preotul are arme de foc si spun ca mai aud cateodata impuscaturi. Cat despre cei doi caini impuscati vorbeste toata lumea. 

“Preotul are arma… A impuscat doi caini din cate se aude. Acum eu nu ma pricep daca are sau nu voie, totusi din cate am auzit ca ar fi fost la el pe proprietate. Se mai aud impuscaturi, dar nu stiu daca vin sau nu de la el. Oricum la noi in zona sunt adusi caini si pisici de prin alte parti si sunt lasate aici. Eu zic ca preotul a facut foarte bine, la mine am gasit in curte caini vagabonzi. E plin de javre peste tot. Nu mai poti lasa o pasare libera”, a spus o localnica.

Citeste si : Teroare cu focuri de arma! Animale ucise cu sange rece in Iasi – FOTO

Cine este proprietarul cainilor?

Dupa cum spuneam, in comuna Holboca, localnicii s-au impartit in doua tabere. Asa se face ca unul dintre cei nemultumiti de “decizia” preotului spune ca acesta este un act de cruzime. 

“Nu este normal. Nu are nimeni dreptul sa puna mana pe arma si sa traga dupa caini prin sat. Eu iubesc animalele si nu inteleg cum pot exista astfel de oameni si nu inteleg de ce nu sunt trasi la raspundere. Chiar se poate face orice in tara asta? Nimeni nu face nimic?”, a spus unul dintre localnicii nemultumiti. 

Ce-i drept, legea armelor si munitiilor este destul de clara. Preotul a cam incalcat legislatia in vigoare, insa ramane de vazut cum se va solutiona acest caz. Cert este ca, in urma discutiilor pe care reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI le-au purtat cu preotul Dumitru Chirica, acesta recunoaste ca a gresit, dar spune ca la mijloc a fost o situatie limita.

“Am tras in ei”

Slujitorul Domnului a spus ca a recurs la asemenea geste pentru ca animalele din gospodaria sa erau in pericol. Mai mult decat atat, preotul sustine ca in acea zi o haita de caini ajunsa pe proprietatea sa a fost cat pe ce sa atace un barbat aflat in zona. 

“A fost o problema delicata… Era o haita de caini in zona, au ajuns la mine pe teren. Am acolo de toate, ca orice gospodar, gaini, curci… Acesti caini adusi de prin alte zone mi-au omorat mai multe curci. M-a chemat un baiat care era la animale si mi-a spus ca a venit o haita de caini si au sarit la el. Aceasta situatie este de ani de zile. Cand am ajuns acolo am vazut sase caini… Am tras, iar doi dintre ei… Asta este… Sunt animale, intr-adevar, dar si eu am animale pe care cainii mi le-au omorat. Problema asta cu cainii nu o am doar eu, toti vecinii mei au probleme”, a spus preotul Dumitru Chirica. 

Despre cercetarile Politiei preotul nu a facut prea multe comentarii. Intrebat de reporteri daca arma de vanatoare a fost ridicata de politisti si daca pe numele sau a fost intocmit un dosar penal, preotul nu a oferit un raspuns concret. 

“Deja discutam despre altceva, o sa vedem ce va fi”, a completat Dumitru Chirica. Daca se va dovedi ca preotul a folosit arma de vanatoare intr-o situatie critica, ar putea scapa basma curata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img