joi, 25 aprilie, 2024

Exclusiv! Unul dintre pacientii transferati de la Spitalul Parhon in urma incendiului a murit!

Distribuie:

Publicat:

Momente tragice pentru familia unuia dintre pacientii internati la Spitalul Parhon din Iasi. Acesta fusese transferat la Institutul Regional de Oncologie (IRO) in stare foarte grava, dupa izbucnirea incendiului de la etajul 6 al unitatii medicale, iar in urma cu putin timp a murit.  Pacientul nu putea beneficia de tratamentul de dializa in cadrul Spitalului Parhon. Medicii erau, si inainte, rezervati cu privire la sansele de ameliorare a starii de sanatate a pacientului. 

Este vorba despre un barbat de 67 de ani care facea dializa si avea probleme cardiace. Pacientul a intrat in stop cardio-respirator cu putin timp inainte de a fi internat la IRO si a fost resuscitat de catre cei de la sectia de Cardiologie, insa fara rezultat pozitiv. 

 

Din cate se pare incendiul nu are legatura cu decesul acestuia.

Incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi a izbucnit in statia de sterilizare, aflata la ultimul etaj. Pur si simplu, din senin, aparatul de sterilizare a luat foc. 

Barbatul care era de serviciu la aceasta statie a incercat imediat sa stinga incendiul cu extinctorul aflat in dotare. Pentru ca flacara era foarte mare, acesta nu a reusit si a cerut imediat ajutor la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi. Intre timp, incendiul s-a extins in magazia de materiale sanitare, aflata usa in usa cu statia de sterilizare. 

Angajatul este la UPU Sf. Spiridon dupa ce s-a intoxicat cu fum incercand sa lichideze flacarile. La etajul inferior, se afla Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva si blocul operator. Din surse, starea de sanatate a pacientilor este stabila, personalul reusind in timp record sa transfere bolnavii inainte de a arde de vii.

 

"Interventia s-a realizat de catre SMURD si SAJ sub coordonarea ISU Iasi. Au avut prioritate pacientii aflati in Terapie Intensiva, pe care initial i-am transferat catre cealalta jumatate de cladire si catre sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul Parhon, aflata la etajul 3. Deci au fost transferati 18 pacienti, dintre care 5 erau intubati si ventilati mecanic, catre zonele de cladire si etajele neafectate. In acelasi timp, pompierii s-au ocupat de partea de stingere a incendiului si protectie a zonei, conform activitatilor specifice. A participat la aceasta activitate personalul din Centrul de Cardiologie si Spitalul Parhon, sub coordonarea conducerilor, SMURD si SAJ avand sprijin din partea echipajelor, unele dintre ele fiind chemate si de acasa. Ulterior, pentru ca situatia a evoluat din punct de vedere a incendiului si a degajarii de fum, s-a decis transferul in aceasta dimineata a opt pacienti intubati si ventilati mecanic, catre clinici de la Spitalul Sf. Spiridon – Cardiologie si Medicina Interna si Institutul Regional de Oncologie – pacientii din chirurgie cardiovasculara aflati in ATI post-operator. In acelasi timp, pe tot parcursul interventiei am comunicat cu pacientii constienti care aveau nevoie de informatii si care trebuiau linistiti din punct de vedere emotional. Nu au aparut complicatii la niciunul dintre acesti pacienti. Persoana din echipa medicala de la etajul 6 a fost preluata de catre SMURD si transportata la UPU Sf. Spiridon, unde a fost diagnosticata cu intoxicatie cu fum. Pacientul a fost tratat, are o evolutie favorabila si un prognostic vital favorabil. Toti pacientii erau monitorizati si zona in aceeasi masura", a precizat prof. dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img