joi, 18 aprilie, 2024

Exclusiv/Update! Descindere la o universitate din Iasi! Mascatii au intrat in urma cu cateva momente – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

onducerea TUIASI a oferit explicatii referitoare la descinderile procurorilor anticoruptie.

"In baza dosarului de urmarire penala nr. 157/P/2016, procurorii DNA au solicitat in dimineata zilei de miercuri, 21 februarie, o serie de documente de la sediul Facultatii de Textile, Pielarie si Management Industrial a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, majoritatea din perioada 2010-2016. Conducerea universitatii i-a asigurat pe ofiterii judiciari si procurori de intreaga colaborare si va raspunde cu promptitudine tuturor solicitarilor pe durata anchetei", se arata in comunicatul emis de universitate.

UPDATE: Reprezentantii DNA Iasi au facut primele precizari oficiale referitoare la aceasta actiune.

"La cererea reprezentantilor mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa va transmita urmatoarele, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, savarsite in perioada 2016-2017. In cursul zilei de 21 februarie 2018, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate 8 perchezitii domiciliare intr-o singura locatie situata in municipiul Iasi, institutie publica. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi. Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare", se arata intr-un comunicat emis de DNA Iasi.

UPDATE: Se pare ca cercetarile vizeaza niste achizitii cu fonduri europene. Procurorii DNA au ridicat niste documente de la Decanatul Facultatii de Textile.

Mai multe echipaje de politie si mascati au descins in urma cu cateva momente la Facultatea de Textile Pielarie si Management Industrial din cadrul Universitatii Tehnice "Gh. Asachi" (TUIASI) din Iasi.

Este vorba despre un dosar penal inregistrat la Parchet in anul 2016, intocmit ca urmare a unor plangeri facute in anul 2014. La acea vreme exista un conflict intre fostul rector TUIASI, Ion Giurma si contracandidatii sai, Corneliu Munteanu si Alexandru Salceanu.

Anchetatorii nu au retinut nicio persoana, insa au ridicat mai multe documente. S-au efectuat verificari ce tin de programe, studii, acreditarea lor, numarul de studenti si proiecte.

*** Vom reveni cu detalii ***

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img