sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Exemplu admirabil! După ani de zile în care a fost croitoreasă în Anglia, a venit în Iași cu o idee de afaceri care ar trebui să-i schimbe viața! A luat și bani europeni!

Distribuie:

Publicat:

În ultimii ani, tot mai mulți tineri se întorc din străinătate pentru a-și deschide afaceri cu fonduri de la stat sau de la Uniunea Europeană. Afacerile din mediul rural sunt finanțate și prin intermediul grupurilor de acțiune locală. Una dintre afacerile care a prins contur este a unei croitorese dintr-o comună din Iași. Femeia este dată drept exemplu de autoritățile care au gestionat acordarea fondurilor nerambursabile

După ani grei de muncă în altă țară, ieșenii, mai ales tinerii cu inițiativă, aleg să renunțe la salariile mari, pentru a se întoarce în România. Aceștia își încearcă norocul și depun proiecte pentru a obține banii nerambursabili oferiți de stat sau de Uniunea Europeană. Potrivit specialiștilor din domeniu, în ultimii doi ani se observă o creștere a numărului acestor tineri interesați de dezvoltarea economiei locale.

„Vin deja la noi informați și deciși în ce vor să investească. Au o bază financiară care îi ajută să înceapă afacerea”, susține Maria Hudema, director executiv al GAL-ului Valea Prutului.

 

BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img