marți, 16 aprilie, 2024

Exerciţiu de evacuare în caz de cutremur în toate şcolile din judeţul Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ieri , 04 martie 2020 prefectul Mircea GOLOGAN împreună cu colonelul Mihai Ciprian MITREA Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” (ISU) al județului Vaslui au participat la exercițiul “Miercurea Alarmelor”, organizat în incinta Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.
 

La împlinirea a 43 ani de la cutremurul din 4 martie 1977 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” al Judeţului Vaslui în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui au organizat un exerciţiu de evacuare în toate unităţile de învăţământ județene.
 

Accentul a fost pus pe respectarea procedurii de evacuare şi post-evacuare, precum şi pe respectarea regulilor de care trebuie să ținem cont în caz de cutremur ori alte dezastre.
 

O populaţie mai bine pregătită va fi mai puţin luată prin surprindere de un eveniment inopinat, va acţiona cu mai multă precizie şi promptitudine şi va reveni mai repede la starea de normalitate.
 

Sirenele din țară au emis semnalul „Prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariției pericolului. Semnalul constă în emiterea a 3 sunete a câte 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între acestea.
 

În România există 3 tipuri de alarme:
Alarmă la Dezastre (5 sunete);
Prealarmă Aeriană (3 sunete);
Alarmă Aeriană (15 sunete).

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Începând cu luna august a anului 2017, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfășoară exerciții de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună. Aceste exerciţii au ca scop testarea mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirea timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img