joi, 25 aprilie, 2024

Exercitii fizice care pot fi utile in combaterea diabetului

Distribuie:

Publicat:

Activitatea fizica este importanta pentru oricine, dar mai ales pentru persoanele cu diabet. Sportul poate imbunatati starea de sanatate prin scaderea nivelului zaharului in sange si a tensiunii arteriale, prin cresterea nivelului de energie din organism si a somnului de buna calitate.

Simplul mers pe jos ajuta la combaterea diabetului prin reducerea nivelului de stres, potrivit site-ului de stiri medicale webmd.com. O plimbare de 30 de minute sau o ora de 3-4 ori pe saptamana ajuta la atingerea tintei, iar beneficiile miscarii odata percepute vor oferi si motivatia de a continua. Dansul poate fi o cale distractiva de a ne mentine mobilitatea. Indicatia este de a ne face timp pentru 25 de minute de dans de 3 ori pe saptamana pentru a arde caloriile, o mai buna functionare a inimii, reducerea nivelului zaharului in sange si a stresului. Nu aveti nevoie de un partener pentru aceasta activitate. Scaunul poate fi un bun suport daca avem nevoie.

Inotul este un tip de exercitiu care nu solicita incheieturile asa cum o fac alte sporturi. Totodata, lucreaza simultan atat muschii din artea superioara a corpului, cat si pe cei din partea inferioara. A lovi apa cu bratele este intotdeauna o activitate benefica pentru sanatatea inimii si pentru combaterea colesterolului. Sa lupti impotriva diabetului poate fi la fel de usor ca mersul pe bicicleta. 30 de minute pe zi, de 3-5 ori pe saptamana poate ajuta si la reducerea greutatii fara a rani genunchii sau alte articulatii. 

Daca nici mersul pe bicicleta nu va este la indemana, atunci urcati si coborati scarile. Macar timp de 3 minute la o ora sau doua dupa ce ati mancat. Aceasta activitate arde caloriile, ajuta plamanii sa functioneze din greu, mai ales daca aveti diabet. Mai ales ca scari sunt peste tot, fie acasa, fie la serviciu. Gradinaritul nu doar ca relaxeaza mintea, dar este si un antrenament pentru oase si muschi. 30 de minute de activitate fizica pe zi ajuta insulina din corp sa functioneze mai bine. Daca nu ati facut niciun fel de activitate fizica de ceva vreme incepeti cu 5-10 minute de sport pe zi si cresteti treptat, nu inainte de a discuta cu medicul dvs. curant.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img