marți, 23 aprilie, 2024

Exercitiu de simulare pentru aparare impotriva inundatiilor, incheiat cu succes – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Exercitiul interbazinal de simulare a inundatiilor organizat in perioada 12-14 iulie 2017 de Administratia Bazinala de Apa Prut – Barlad in colaborare cu Administratiile Bazinale de Apa Siret si Dobrogea Litoral s-a finalizat cu succes. 

 “Am organizat un exercitiu de simulare in coordonarea Ministerului Apelor si Padurilor, Administratia Nationala “Apele Romane” si a celor trei Administratii Bazinale de Apa: ABA Prut-Barlad, ABA Siret si ABA Dobrogea-Litoral. In primul rand am utilizat echipamente si mijloace de interventie de ultima generatie si in al doilea rand si poate cel mai important, organizarea in comun a unor actiuni de interventie, in ipoteza unor inundatii devastatoare, care se pot petrece oricand si avand la baza principiul solidaritatii bazinale.” a declarat directorul general adjunct al Administratiei Nationale “Apele Romane” Nicolae Barbieru.

Exercitiul aplicativ a presupus executarea unor tipuri de interventie avand ca scop apararea impotriva deversarii si avarierii unui tronson de dig (linie continua de aparare), cat si prezentarea unor metode de limitare/stopare a infiltratiilor prin diguri. 


Metodele de interventie utilizate in acest exercitiu aplicativ sunt efectuate prin sisteme de ultima generatie (diguri din panouri mobile si hidrobaraje), dar si prin procedee traditionale (diguri tip potcoava din saci de nisip). Sistemele de ultima generatie au fost achizitionate prin Proiect cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene  prin Programul Operational Sectorial “Mediu” WATMAN – Sistem Informational pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I .

Exercitiul a avut ca intentie folosirea tuturor materialelor achizitionate in cadrul proiectului Watman, etapa I, proiect prin care am construit 23 de centre de interventie rapida dotate cu materiale si echipamente de interventie pentru inundatii si poluari accidentale. In cadrul acestui exercitiu au fost montate aproximativ 2 km de panouri mobile si hidrobaraje. Timpul de reactie a fost unul corespunzator celui pe care il avem in vedere cand am achizitionat aceste ecipamente, adica in jur de 4 ore. ” a declarat directorul departamentului situatii de urgenta de la Administratia Nationala “Apele Romane”, Sorin Randasu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img