News Flash:

Exercitiu tactic la Hotel”EUROPA” din municipiul Vaslui-FOTO

10 Iulie 2014
1567 Vizualizari | 0 Comentarii
Astazi, incepand cu ora 13.00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „ Podul Inalt” Vaslui a efectuat un exercitiu tactic cu forte si mijloace in teren, cu tema:  Interventia fortelor specializate pentru limitarea si inlaturarea urmarilor unui incendiu la  Hotelul „Europa”,  din municipiul Vaslui.

Potrivit situatiei tactice generale, in data de 10.07.2014, in hotel sunt cazate un numar de zece persoane, iar la lucru se afla sapte angajati si douasprezece muncitori, ȋn domeniul constructiilor, care efectueaza lucrari de reparatii la tencuiala cladirii. Pentru efectuarea acestor lucrari sunt aduse si depozitate la etajele II si III ale hotelului ȋnsemnate cantitati de material lemnos si produse textile. Ȋn timpul pauzei de lucru, muncitorii nu dezracordeaza de la reteaua de alimentare cu energie electrica masinile folosite ȋn procesul de lucru, iar din cauza unui scurtcircuit, la etajul al II-lea izbucneste un incendiu cu propagare rapida catre camerele ȋnvecinate. Se instaleaza panica ȋn randul persoanelor cazate si muncitorilor,  ȋn urma careia doua persoane au fost ranite, iar alte trei persoane au fost blocate ȋn ȋncaperile inundate cu fum. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „ Podul Inalt”  este alarmat  de catre personalul de pe locul de munca, ȋn jurul orei 13.00. Ajunsi la locul interventiei pompierii evalueaza rapid situatia si intervin pentru stingerea incendiului izbucnit la etajul al II-lea, pentru deblocarea caii de acces ȋn hotel precum si pentru cautarea, deblocarea si evacuarea persoanelor ramase blocate.
               
        Pentru gestionarea situatiilor tactice, au fost directionate urmatoarele  mijloace tehnice din cadrul Detasamentului Vaslui: trei autospeciale de stingere cu apa si spuma, o ambulanta SMURD si o autospeciala de prima interventie si comanda.

       " Ȋn acelasi timp cu evenimentul de la hotel, dispeceratul inspectoratului este anuntat despre producere unui incendiu la o locuinta de pe strada Vasile Lupu din municipiul Vaslui. La locul evenimentului se directioneaza o autospeciala cu un echipaj de stingere, care se organizeaza ȋn doua echipe,  actionand pentru stingerea incendiul izbucnit si pentru protectia zonelor ȋnvecinate.Scopul exercitiului a fost atins prin verificarea capacitatii de actiune in cazul producerii unui astfel de eveniment si care presupune o desfasurare ampla de forte si mijloace."a declarat Petru IFTENE,purtator de cuvant al ISU VASLUI

Galerie Foto


astazi hotelul europa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016211 (s)