sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Exigenta mamelor, reteta succesului copiilor

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce au studiat mii de copii, cercetatorii au ajuns la concluzia ca mamele care sunt mai stricte atunci cand vine vorba de educatie, au sanse mult mai mari sa aiba copii de succes.

Erica Rascon, profesoara la Universitatea din Essex, a realizat un studiu care a aratat ca mamele exigente au copii care cunosc succesul in viata de adult. Studiul a analizat mai mult de 15 000 de copii cu varsta intre 13 si 14 ani, scrie adevarul.ro, care citeaza happylifereport.com. 

Conform rezultatelor, copiii ale caror mame au avut asteptari mari sunt mult mai increzatori si mai siguri. Mai mult, fiicele care au avut mame stricte in ceea ce priveste educatia au sanse de 4% mai mici de a ramane gravide premature, au mai multe sanse sa urmeze studiile unei univeritati si sa cunoasca succesul in viata de adult.  

„In multe cazuri, avem rezultate pozitive atunci cand ascultam sfaturile parintilor, deti avem tendinta sa credem ca sunt depasiti de varsta. Pe de alta parte, indiferent cat de mult evitam sa facem ce spun parintii nostri, orice recomandari influenteaza, desi subtil, deciziile pe care le luam“, spune Erica Rascon, autorul studiului. 

Un copil care arată cu degetul și dă sentințe este cel condamnat. Dacă părintele său nu îl oprește, nu îl educă, nu îi explică, atâta cât e nevoie, crește un om nesimțit. Și îmi asum cuvintele până la capăt și apoi încă o dată. Da, putem crește copii nesimțiți, care văd lumea în alb și negru, în slab și grăsan, în dominat și dominator. Copii limitați de limitele părinților sau de lipsa lor de resurse empatice. “Noi să fim sănătoși”, “noi să nu fim bătuți”, “noi să nu fim terorizați”. Restul lumii, țeapă! Ghinion de neșansă. Oameni buni, hai să creștem copii buni! Încă de la grădiniță, încă din clasa întâi! Hai să le arătăm că lumea e cum suntem noi. Frumoasă și tolerantă sau urâtă și dură. Hai să-i învățăm să iubească și copacii și vrăbiile și oamenii diferiți. Vor fi mai expuși? Poate. Dar închiși în carapacea invulnerabilității proprii, nu vor fi expuși nici spre bucurie. Vor fi, probabil, mereu în gardă să nu piardă locul din gașca celor duri, unde se joacă după reguli simple, de ghetou.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img