News Flash:

Experții răspund: Te poți reinfecta cu SARS-COV-2?

20 Septembrie 2021
264 Vizualizari | 0 Comentarii
coronavirus 990x557

Este posibil ca o persoană care s-a infectat la un moment dat cu noul coronavirus să se poată reinfecta? Dar o persoană vaccinată anti-COVID-19? Răspunsul este da, acest lucru este posibil.

Oamenii de știință susțin că reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă și virusul poate fi transmis mai departe, către alte persoane. Chiar dacă simptomele bolnavului pot să nu fie la fel de severe ca la prima infectare, în cazul celor care au mai avut COVID-19 cândva în timpul acestei pandemii, reinfectarea nu este exclusă.

Acest aspect devine cu atât mai tulburător pe perioada sezonului rece, când gripa și răceala își reintră în drepturi, iar boala COVID-19 poate fi ușor confundată cu acestea. Din acest motiv, testarea devine necesară, în cazul prezenței simptomelor de infecție respiratorie, pentru a se putea lua măsurile necesare de prevenție a răspândirii SARS-CoV-2.

Este posibilă reinfectarea cu aceeași variantă a virusului SARS-CoV-2 sau cu altă tulpină după vaccinare?

Oamenii de știință susțin că reinfectarea este posibilă. Potrivit mai multor cercetări efectuate în cazul altor virusuri respiratorii, similar cu noul coronavirus, reinfectarea cu aceeași variantă virală se poate întâmpla, precum și reinfectarea cu altă variantă. Chiar dacă te-ai infectat deja o dată cu SARS-CoV-2, riscul de a te reinfecta există, așadar este important să îți iei toate măsurile de siguranță, chiar și după ce te-ai vindecat și vaccinat, recomandă doc.ro.

Dacă reinfectarea cu aceeași variantă a virusului se produce, șansele să se manifeste la fel de puternic ca prima dată sunt scăzute, în cazul în care prima dată ai manifestat simptome severe. Din cercetările efectuate până în prezent, reinfectarea vine la pachet cu simptome mai puțin pregnante, deoarece sistemul imunitar a dezvoltat, deja, o serie de anticorpi împotriva virusului.

Marea preocupare a oamenilor de știință se îndreaptă către cei cu care intră în contact persoana reinfectată, deoarece riscul de contagiere este la fel de ridicat ca la prima infectare. Pe scurt, te poți infecta de două ori și poți fi asimptomatic la a doua infectare, dar poți, în continuare, purta și transmite virusul către alte persoane, mai vulnerabile, din jurul tău. Acest fenomen este deosebit de periculos, deoarece o bună parte din populație nu cunoaște riscul reinfectării și, în acest caz, nu menține măsurile de siguranță necesare după ce s-a vindecat, punând în pericol persoanele apropiate.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036960 (s)