sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Experții recomandă: Micul dejun care îți prelungește viața

Distribuie:

Publicat:

N-ai cum sa dai gres cand iti incepi ziua cu fulgii de ovaz la micul dejun! Sunt satiosi si sanatosi, iar datorita continutului mare de fibre, sunt cei mai buni aliati pe termen scurt, dar si pe termen lung.

S-a tot scris ca alimentele cele mai bune pentru longevitate sunt cele neprocesate. Nu-i nevoie sa iei la rand toate rafturile din supermarket, e suficient sa te limitezi la superalimente.

Experta in longevitate Gil Blander, biolog de renume international si fondatoarea platformei InsideTracker, spune ca superalimentul ei preferat pentru longevitate este unul pe care multi oameni il consuma de obicei la micul dejun, scrie andreearaicu.ro.

„As spune ca terciul de ovaz este un fel de mancare foarte bun. Pentru ca are un continut mare de fibre”, a spus ea intr-un podcast realizat de Mind Body Green.

Cum ajuta fulgii de ovaz cu longevitatea

Stim ca fibrele sunt bune pentru longevitate si pentru sanatate in general – ofera satietate mai mare, reduc fluctuatiile glicemiei si ajuta la controlul colesterolului.

Desi cele mai multe fibre par sa se regaseasca in oleaginoase, legume si in verdeturi, fulgii de ovaz merita cu prisosinta o „medalie” in aceasta categorie. Pentru ca daca iti incepi ziua cu o ceasca de fulgi de ovaz, ai consumat deja opt grame de fibre.

Mai mult, fulgii de ovaz contin beta-glucan, o fibra care este benefica nu doar pentru o inima sanatoasa, dar sprijina si sistemul imunitar.

Pe langa continutul mare de fibre, ovazul are si un nivel considerabil de vitamina E, acid fitic, compusi fenolici si avenantramide, care pot contribui la reducerea inflamatiei, arata un studiu sistematic citat de Mind Body Green.

Fulgii de ovaz reduc colesterolul

Fiind neprocesati, fulgii de ovaz ajuta si la scaderea colesterolului. Blander si echipa sa de la Inside Tracker au publicat un studiu in care arata ca terciul de ovaz si ceaiul verde reduc nivelul de colesterol LDL – lipoproteina.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img