News Flash:

Experienta la “jmenuit” a unui etern director medical. “Cand vin perchezitiile distrugeti tot ce aveti in vestiar”

11 Octombrie 2015
2013 Vizualizari | 2 Comentarii
646x404
Potrivit unor surse judiciare, eternul director medical, Lelia Croitoru, o persoana care se apropie cu pasi repezi de pensionare, ar fi direct vizat de procurorii anticoruptie. La inceputul lunii martie directorul medical al spitalului, medicul neurolog Lelia Croitoru anunta ca demisioneaza din functie. Cum nu I s-a gasit atunci inlocuitor, aceasta a mai stat pe functie avand la discretie zecile de milioane ale unitatii spitalicesti. Lelia Croitoru nu este deloc straina de furturile din spital si de faptul ca pastilele si materialele sanitare care ar fi trebuit sa ajunga la pacienti erau luate de unii medici pentru cabinetele private.

Cand colegii sai de jmenuri au intrebat-o unde sa ascunda tot ce au prin vestiare (medicamente, materiale sanitare) aceasta i-a indemnat sa ii urmeze exemplul. “Faceti ce am facut si eu, adica distrugeti tot. Eu asta am facut”, a spus Lelia Croitoru, cea care conduce unitatea sanitara de ani buni. In tot acest timp spitalul s-a confruntat si se confrunta cu mari lipsuri, dovada cat de priceputa este Croitoru sa conduca un spital.

 Bolnavii internati cumpara zilnic materialele sanitare si medicamentele de care au nevoie pentru a fi tratati in spital. Lelia Croitoru nu este deloc deranjata de stituatia creata. Oficialii din sanatate povestesc ca atat Lelia cat si colegii domniei sale, medici neurologi, au gasit o solutie sa isi rotunjeasca si mai mult veniturile. Fac investigatii medicale de imagisticã pe banda rulanta. Adica are sau nu are nevoie un pacient de computer tomograf, il primeste. In mai putin de un an de zile numai la Spitalul de Urgenta au fost facute peste 3000 de astfel de investigatii. Orice pacient a ajuns la CT a scos insa din buzunar 100 de lei.

Daca inmultim 3000 de pacienti cu 100 de lei vedem singuri ce suma au castigat cei din spital. Sa faci un CT la o clinica private scoti din buzunar intre 400 si 800 de lei. Daca vrei o investigatie decontata de Casa de Sanantate, te inscrii pe lista de asteptare si…astepti. Varianta cea mai simpla este sa platesti 100 de lei la spital si sa faci aceasta investigatie. La un moment dat Sectia de Radiologie a Spitalului de Urgenta Vaslui avea cam sase medici. Cu timpul acestia au renuntat la locurile de munca din spital. Si asta pentru ca a stiut conducerea unitatii sanitare cum sa ii determine sa plece. Nici nu s-au obosit sefii spitalului sa aduca alte cadre medicale. Seful Sectiei, medicul Mohammad Godsi a ramas stapan pe imagistica si se pare ca s-a inteles de minune cu directorul Lelia Croitoru, lucru imposibil pentru majoritatea cadrelor din spital.


Astfel in timp ce la Bacau sau Iasi se faceau in medie cate 3-4 CT-uri pe zi, la Vaslui numarul acestora era de 8, chiar zece in unele zile. Metoda este una banala: medicii pun parafa pe foia de observatii, pacientii platesc, iar radiologul executa. Problema este ca dupa ce procurorii au analizat documentele din spital, au constatat ca peste 80 la suta dintre pacientii care au fost trimisi la CT nu aveau nevoie de o astfel de investigatie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016155 (s)