vineri, 26 aprilie, 2024

Experiment INFRICOSATOR: Au scufundat o femeie in 2000 de litri de azot lichid. Motivul este ireal!

Distribuie:

Publicat:

Un experiment cu adevarat inspaimantator: au scufundat o femeie in azot lichid, cu un singur scop in minte.

Pentru prima data in China, un om a fost criogenat. Zhan Wenlian, o femeie care a murit de cancer la plamani la varsta de 49 de ani, a fost inghetata cu ajutorul tehnicii criogenice, dupa ce sotul sau, Gui Junmin, a fost de acord sa doneze stiintei corpul sotiei defuncte.

Procedura, care implica scufundarea corpului in 2.000 de litri de azot lichid, a fost realizata la Yinfeng Biological Group din Jinan, scrie Futurism.
Aspectul central al reusitei criogeniei este sincronizarea. Corpul decedatului trebuie inghetat prin criogenie imediat dupa ce inima se opreste.

Exista o diferenta esentiala intre „inghetare” si criogenie, intrucat prima procedura duce la formarea cristalelor de gheata care afecteaza celulele tesutului, pe cand o inghetare brusca nu permite cristalizarea apei. Criogenia mai presupune si adaugarea unor conservanti precum glicerolul si propandiolul pentru a mentine corpul in starea initiala.

Scopul ultim al conservarii prin criogenie este acela ca intr-o buna zi va exista posibilitatea de a reinvia corpurile. De asemenea, expertii pleaca de la premiza ca moartea este mai degraba un proces si nu un eveniment, premiza intarita de existenta mortii clinice, in care pacientii pot fi readusi la viata dupa ce inima a incetat sa bata, conform descopera.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img