vineri, 29 martie, 2024

Experti: Aplicarea restrictiilor de circulatie in Franta timp de o luna va genera scaderea PIB-ului cu 2,6% pe anul 2020

Distribuie:

Publicat:

Aplicarea restricţiilor de circulaţie în Franţa timp de o lună va genera scăderea PIB-ului cu 2,6% pe anul 2020, arată un studiu elaborat de Observatorul Francez al Situaţiilor Economice (OFCE), anunță MEDIAFAX.

Restricţiile stricte de circulaţie aplicate de Administraţia Emmanuel Macron vor genera scăderea PIB-ului cu 2,6% în 2020, avertizează Observatorul Francez al Situaţiilor Economice (Observatoire français des conjonctures économiques, OFCE), conform cotidianului Le Figaro.

"Este o situaţie absolut incredibilă şi fără posibilitatea de comparaţie cu şocurile suferite" în 2008 şi în 1929, afirmă Xavier Ragot, preşedintele OFCE.

Dacă măsurile de restricţionare a deplasărilor se vor prelungi, pierderile se vor dubla şi există factori care ar puea agrava situaţia, subliniază expertul, enumerând riscuri precum perturbarea fluxurilor de valori, falimentul companiilor sau modificarea comportamentului de consum.

Săptămâna trecută, Institutul Naţional francez pentru Statistică şi Studii Economice (INSEE) avertiza că PIB-ul Franţei ar putea scădea cu 3% din cauza restricţiilor de circulaţie impuse pentru oprirea epidemiei de coronavirus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img