joi, 28 martie, 2024

Experti: de ce sapunul ucide coronavirusul

Distribuie:

Publicat:

De ce sapunul ucide coronavirusul? Experții în domeniul sănătății de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA transmit constant ca mesajul potrivit căruia spălarea mâinilor este cea mai eficientă metodă de prevenire a bolilor, cum ar fi COVID-19.

Dr. Gregory Polonia, expert în boli infecțioase și director al grupului de cercetare pentru vaccinuri de la Mayo Clinic, explică ce face săpunul ucide SARS-CoV-2 și alte virusuri și bacterii.

De ce sa te speli pe mâini cu apă și săpun?

Mâna ta are uleiuri și virușii se lipesc de acel ulei. Au o sarcină electrostatică pentru ei. Dar când te speli cu săpun, acesta are componente chimice care, prin frecare, spala virusul. Este cel mai eficient lucru pe care știm să îl facem. De aceea, chirurgii, de exemplu, își freacă mâinile atât de atent înainte de a intra în operatii. Si funcționează foarte bine.

Când vă spălați mâinile, urmați acești pași:

Udați-vă mâinile cu apă curată, fie caldă, fie rece. Aplicați săpun și frecați bine.

Frecați-vă puternic mâinile timp de cel puțin 20 de secunde. Nu uitați să vă frecați toate suprafețele, inclusiv spatele mâinilor, încheieturilor, între degete și sub unghii.

Clatiti bine.

Uscați-vă mâinile cu un prosop curat sau uscați-le la aer.

Dar despre igienizatorul de mâini?

Al doilea cel mai bun este dezinfectantul de mâini. Dacă aveți murdărie pe mâini, instalația de dezinfectare a mâinilor nu poate penetra mizeria, în timp ce săpunul o elimină literalmente.

Dr. Polonia spune, potrivit medicalxpress.com, că, atunci când folosiți produsul de dezinfectare a mâinilor, este important să folosiți suficient. Dacă utilizați un produs de dezinfectare a mâinilor, asigurați-vă că produsul conține cel puțin 60% alcool.

Urmați acești pași:

Aplicați produsul cu gel pe palma unei mâini. Verificați eticheta pentru a afla cantitatea corespunzătoare.

Frecați-vă mâinile.

Frecați gelul pe toate suprafețele mâinilor și degetelor până când mâinile sunt uscate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img