vineri, 29 martie, 2024

Explicatia care SCHIMBA TOTUL! De ce a fost invitat Klaus Iohannis la Casa Alba: “Romania e amenintata”

Distribuie:

Publicat:

Vizita lui Klaus Iohannis in America si intalnirea lui cu Donald Trump au o explicatie simpla: Romania a capatat o importanta cruciala pentru Statele Unite, spune, intr-un interviu acordat Digi24, celebrul consultant si analist politic George Friedman, care avertizeaza ca Romania e amenintata din doua directii.

„Pentru Statele Unite, doua sunt tarile care conteaza cand vine vorba de contracararea Rusiei: una e Polonia, cealalta e Romania. Acum, cu evenimentele din Turcia, Romania e si mai importanta. E de o importanta cruciala pentru Statele Unite. De aceea a mers (Klaus Iohannis, n.red.) in vizita in SUA. Pentru ca e atat de important”, a spus George Friedman.

„In mod cert, (Romania, n.red.) este o tara foarte proamericana. Cred ca e pentru ca e interesul sau national. Romania e expusa pe frontul estic, Moldova se confrunta cu presiuni din partea rusilor. Celelalte tari pot oferi o sustinere economica, dar numai Statele Unite ofera informatiile si resursele militare pe care Romania trebuie sa le aiba pentru a ramane libera”, a adaugat el.

„Aveti de-a face cu probleme care vin din doua directii: Romania se confrunta cu rusii, care sunt o putere in declin. Va confruntati, de asemenea, cu turcii, care sunt o putere in ascensiune. Asta va face importanti pentru noi, dar e o regiune foarte periculoasa in care sa traiesti”, a mai spus fondatorul Geopolitical Futures si Stratfor.

George Friedman este fondatorul Geopolitical Futures si al agentiei Stratfor, doua organizatii de elita in sfera previziunilor si analizei geopolitice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img