joi, 25 aprilie, 2024

Explicatiile DSP Bucuresti: Cum a ajuns o dansatoare de manele sa lucreze la institutie

Distribuie:

Publicat:

 

Maria Emylia Florescu, cunoscută pentru apariţiile sale ca dansatoare în videoclipurilor unor manelişti și în emisiuni mondene, lucrează la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Ziarul Național dezvăluia miercuri că dansatoarea a ajuns fără concurs la DSP București. Instituția reacționează și transmite că Maria Emylia Florescu ocupă un post pe perioadă determinată, în starea de alertă, pentru care nu era nevoie de concurs.

„Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București nu a încheiat un contract individual de muncă cu Dna. Florescu Maria Emylia, prin urmare, aceasta nu este angajată Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București. Pentru acoperirea deficitului de personal existent, in data de 6 noiembrie 2020 au fost publicate pentru ocupare fără concurs posturi vacante/temporar vacante, in conformitate cu prevederite Ordinului Ministerului Sănătății nr.905/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante. Potrivit Art. 5 din metodologia de ocupare a posturilor fără concurs, menționată mai sus, termenul de depunere al dosarelor este de 2 zile lucrătoare de la data publicării anunțului.

Postul de inspector de specialitate debutant publicat în vederea ocupării fără concurs, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile de la data incetării stării de alertă, pentru care a candidat și Dna. Florescu Maria Emylia, este un post vacant ce face parte din schema de personal a Serviciului Administrativ și Mentenanță, respectiv un post de debutant în profesie pentru care nu este necesară experiență în specialitatea și ale cărui condiții specifice de ocupare le indeptinește orice absolvent de studii superioare, din speciatitățite enumerate in anunț. Candidata a depus în dosarul de inscriere o diptomă de licențiat in știinfe economice, totuși procedura de recrutare nu s-a finalizat prin incheierea unui contract individual de muncă. De asemenea, precizăm că activitatea desfășurată de angajații din Serviciului Administrativ și Mentenanță nu are legătură cu activitatea medicală a Directiei de Sănătate Publică”, transmite DSP.

Maria Emylia Florescu nu este la prima încercare de a se angaja într-o instituție publică. În 2016, aceasta a aplicat pentru un post de referent asistent la Oficiul Național al Registrului Comerțului- Direcția economică, unde, în urma probei scrise din concurs, a obținut nota 2,50!

Un Inspector de specialitate debutant va avea la Direcția de Sănătate Publică un salariu de 5.416 lei, în care intră și cuantumul sporului pentru condiții de muncă și indemnizația de hrană. La aceste venituri se adaugă și un spor pe care Guvernul l-a instituit pe perioada stării de alertă pentru angajații DSP-urilor.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img