joi, 25 aprilie, 2024

EXPLOZIV! De la telefonul acestui om de afaceri a fost decapitata toata Politia Rutiera! Acum a fost executat la foc automat! (FOTO&VIDEO)

Distribuie:

Publicat:

• Este vorba de unul dintre cei mai injurati oameni de afaceri din Iasi • De la discutiile sale telefonice a cazut toata Politia Rutiera Iasi, zeci de lucratori fiind monitorizati si hartuiti • In urma cu doua zile, judecatorii de la Tribunalul Iasi l-au condamnat la executarea unei pedepse de patru ani si opt luni de inchisoare pe Claudiu Adrian Zahariea • Una dintre firmele acestui afacerist local se ocupa cu ridicatul masinilor parcate ilegal in municipiul Iasi • O alta firma detinea o benzinarie care vindea motorina contrafacuta • Este a doua condamnare in doar cateva luni 

In doar cateva luni acest om de afaceri iesean a fost condamnat in doua dosare penale. Evident, termenul de om de afaceri poate fi considerat nepotrivit pentru multi, avand in vedere aceste condamnari, dar si perceptia publica asupra lui. In primul dosar penal a primit doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii pentru ca ar fi contrafacut motorina pe care o comercializa prin intermediul unei benzinarii din zona Podul de Piatra. 

In urma cu doua zile, acelasi individ a primit patru ani si opt luni de inchisoare intr-un al dosar in care a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala, constituire de grup organizat si spalare de bani

Un detaliu important in aceasta poveste este acela ca de la acest afacerist controversat a pornit celebrul dosar Rutiera, dosar in care a fost decapitata intreaga conducere a Politiei Rutiere Iasi, dosar in care zeci de lucratori ai acestei structuri au fost hartuiti prin instantele de judecata. A fost unul dintre cele mai fierbinti dosare de coruptie din ultimii ani din Iasi. Daca mai este nevoie de vreun detaliu… pentru cativa ani, Claudiu Adrian Zahariea a fost unul dintre cei mai injurati ieseni pentru ca detinea firma de ridicari auto Transgyw Industry SRL. 

Ce au stabilit judecatorii

Dosarul in care a fost condamnat acum la executarea unei pedepse de patru ani si opt luni de inchisoare a fost instrumentat de procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Iasi (DIICOT). Perchezitiile din acest dosar au avut loc la jumatatea lunii august 2013, atunci cand Zahariea a fost dus la audieri cu mascatii alaturi de mai multe persoane de etnie roma din Lunca Cetatuii si Zanea. 

Mai exact, procurorii sustin ca afaceristul iesean ar fi avut nevoie de facturi pentru a justifica mai multe cheltuieli ale firmei si de a spala anumite sume de bani provenite din activitati ilegale cu produse petroliere. Astfel, alaturi de Zahariea a mai fost trimis in judecata in acest dosar si Catalin Stanescu, zis Mihalache, ginerele bulibasei tiganilor. 

In urma cu doua zile, acesta a primit trei ani si patru luni de inchisoare cu executare. Diamanta Stanescu, o alta acuzata din dosar, a fost pedepsita cu doi ani si opt luni de inchisoare cu suspendare pentru ca a participat la jongleriile financiare puse la cale de restul acuzatilor. Un alt acuzat, Mihai Margarint, a fost condamnat la patru ani, sase luni si 689 zile. In acelasi timp, Constantin Chiriac a fost achitat. 

Citeste si : EXCLUSIV! Spaima soferilor din Iasi a fost saltata de mascati! (FOTO&VIDEO)

Cum functiona reteaua

Adrian Zahariea a fost implicat in mai multe scandaluri publice, toate legate de tranzactiile cu motorina. Numele sau era legat de un dosar instrumentat prin anii 2000, dupa care a revenit din nou in atentia publica in anul 2009. A fost la un pas sa fie arestat preventiv, pentru ca ar fi fost implicat in furtul unor cantitati foarte mari de motorina de la CFR

Motorina furata era depozitata chiar in curtea CFR, in niste containere inchiriate. In acel dosar, telefonul lui Adrian Zahariea a fost interceptat incepand cu luna mai 2008. De la interceptarea telefonului lui Zahariea s-a ajuns si initierea dosarului Rutiera, in care au fost trimisi in judecata 14 politisti. 

Majoritatea tranzactiilor dubioase au fost facute prin intermediul firmei Codacom SRL, insa, in ultima vreme, incerca sa scape de aceasta societate. A preluat firma Transgyw Industry SRL de la un anume Ioan Alexandrache si a prins un contract cu Primaria Iasi, prin care se ocupa de ridicatul masinilor din oras. De asemenea, a derulat in continuare afaceri serioase prin intermediul unor benzinarii. 

Un personaj cheie in toata aceasta poveste este Catalin Stanescu, zis Mihalache, ginerele bulibasei tiganilor. Acesta este cel care i-ar fi dat lui Adrian Zahariea mai multe facturi de care acesta avea nevoie. Anchetatorii sustin ca multe dintre documentele fiscale necesare pentru contabilitatea firmelor erau obtinute in mod ilegal prin intermediul unor societati fantoma sau care erau inregistrate pe numele unor oameni saraci, care nici macar nu stiau sa scrie. 

Anchetatorii sustin ca aceste schimburi ilegale de facturi s-au petrecut in perioada 2009-2013. De asemenea, anchetatorii au cercetat modul in care au fost achizitionate importante cantitati de combustibil comercializat prin intermediul benzinariei din Podu de Fier. 

“Au venit sa-mi ia averea. Politia tot vine peste noi pentru ca suntem tigani. Eu sunt un tigan corect si traiesc din vanzarea de fier vechi. N-am firma si sunt sarac. Nu inteleg de ce au venit la mine”, a declarat unul dintre cei retinuti, la momentul efectuarii perchezitiilor. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img