marți, 23 aprilie, 2024

EXPLOZIV! Peste doua MILIARDE de lei vechi a cheltuit pe tratamentul MEDICAL din cauza FAST-FOOD-ului AGAPA! Nota de plata uriasa in cazul intoxicatiilor in lant!

Distribuie:

Publicat:

Pana in acest moment, statul a platit peste doua miliarde de lei vechi pentru tratamentul iesenilor care au mancat de la Fast-food-ul Agapa • Intre timp, oamenii legii continua cercetarile in cadrul dosarului penal pe care l-au deschis • Cineva trebuie tras la raspundere, insa ramane de vazut cine se face vinovat •

La jumatatea lunii mai, Spitalul de Boli Infectioase "Sf. Parascheva" din Iasi a fost luat cu asalt de un val de pacienti care se prezentau cu aceeasi problema. In decurs de cateva zile, la unitatea medicala mai sus mentionata au ajuns peste 200 de persoane care prezentau aceleasi simptome, printre care febra, varsaturi sau dureri abdominale.

In urma anchetei pe care medicii au derulat-o in cadrul spitalului, acestia au aflat ca toti pacientii au in comun un singur lucru. Toti cei care s-au prezentat la spital cu aceste simptome consumasera produse de tip fast-food de la Agapa, o unitate de alimentatie publica aflata in apropiere de Piata Nicolina.

Citeste si : Exclusiv! ZECI de ieseni, copii si adulti, au ajuns de urgenta la spital dupa ce au mancat la shaormeria Agapa – FOTO,VIDEO

Mai exact, in doar cateva zile, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi s-au prezentat 226 de persoane care au consumat produse de tip fast-food de la Agapa.

Asadar, putem vorbi despre un adevarat val de pacienti care a ajuns la spital din cauza alimentelor consumate. Dupa aceasta poveste, unii pacienti care obisnuiau sa consume produse alimentare de la Agapa au fost internati si pentru o perioada mai lunga de o saptamana. Toate aceste lucruri implica costuri uriase.

In total, pentru cei 226 de pacienti care au trecut pe poarta spitalului, s-au cheltuit aproximativ 200.000 de lei. Chiar daca unii pacienti au stat internati mai multe zile in spital, imbucurator este faptul ca starea lor de sanatate nu s-a agravat si nu au fost vieti puse in pericol. Pentru toate aceste lucruri, cei care administreaza unitatea de alimentatie publica au platit un pret extrem de mic.

Societatea comerciala SC CHR Catering SRL din Iasi, care administreaza fast-food-ul Agapa si care a bagat in spital 226 de persoane, copii si adulti, a fost sanctionata cu doar 15.000 lei de inspectorii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) si Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) si suspendarea activitatii.

S-a deschis dosar penal

Oamenii legii au deschis un dosar penal dupa ce s-au autosesizat. Cercetarile inca sunt in desfasurare. Din cate se pare s-au cautat explicatii atat de la patroni, cat si de la angajati. Numarul persoanelor care au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, dupa ce au consumat produse de la Agapa, este de 226, din care 222 din judetul Iasi si 4 din judetul Vaslui.

Pentru ca prezentau o forma severa de toxiinfectie alimentara, 135 de persoane au avut nevoie de internare continua, 71 de internare de zi si 16 persoane au fost consultate de medicii de familie.

Fast-food-ul Agapa se afla in apropierea scolilor de pe strada Socola si reprezenta o sursa de hrana pentru cei mai multi dintre elevi. La investigarea personalului s-au obtinut 3 rezultate pozitive pentru Salmonella in coprocultura si doua rezultate pozitive pentru stafilococ in probele de exudat nazal. Sapte probe de aliment au iesit pozitive pentru Salmonella si stafilococ si o proba de sanitatie a iesit pozitiva pentru Salmonella. De asemenea, Salmonella a fost depistata si in maioneza.

Dagos SAVIN
Cristian HITRUC

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img