sâmbătă, 20 aprilie, 2024

EXPLOZIV! Scenariul care arunca in aer politica romaneasca! Ludovic Orban va candida la alegerile prezidentiale! Ce rol mai are atunci Klaus Iohannis?

Distribuie:

Publicat:

Cu un an si jumatate inainte de alegerile prezidentiale, un scenariu bomba dinamiteaza scena politica romaneasca! Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban si apropiatii sai coc un plan prin care el sa poata candida la alegerile prezidentiale de la anul. Convinsi de faptul ca actualul sef al statului, Klaus Iohannis are sanse din ce in ce mai mici sa castige un nou mandat la Palatul Cotroceni si avand avantajul ca are in spate tot partidul, Ludovic Orban va forta in perioada urmatoare nominalizarea lui la alegerile prezidentiale.

De cand a fost ales presedinte al PNL, Orban a luat pulsul organizatiilor locale si a vazut ca majoritatea liberalilor nu mai vor sa traga in campanie pentru Klaus Iohannis. "Noi am muncit pentru el si a iesit presedinte, iar el nu a facut nimic pentru noi. A pactizat cu SRI-ul, care l-a si cocotat pe scaunul de presedinte, a facut blatul cu Liviu Dragnea, iar noi stam ca prostii in Opozitie", este mesajul transmis de mai multi lideri locali ai PNL lui Ludovic Orban.

Dupa turneul din tara, Ludovic Orban chiar a inceput sa creada ca el poate fi candidatul PNL la alegerile prezidentiale de anul viitor. Asa se si explica faptul ca Orban a si iesit la protestele din Bucuresti, alaturi de miscarea #REZIST. Iesind alaturi de protestatari, Ludovic Orban crede ca poate confisca miscarea #REZIST, in conditiile in care Klaus Iohannis este constrans de Constitutie si nu se poate afisa in piata cu protestatarii. De acest scenariu au aflat si liderii PSD, Codrin Stefanescu confirmand faptul ca la Bucuresti se vorbeste tot mai mult despre o eventuala candidatura a lui Ludovic Orban la alegerile prezindentiale din anul 2019. "Am auzit si eu ca prin PNL se vorbeste tot mai mult ca Ludovic Orban ar putea candida la prezidentiale in locul lui Klaus Iohannis din partea liberalilor. Este un scenariu care prinde tot mai mult contur", a declarat Codrin Stefanescu, lider PSD.

Ludovic Orban joaca la mai multe capete

Actualul presedinte al PNL joaca oricum la mai multe capete. Pe de o parte, crede in sansa lui ca poate ajunge presedintele Romaniei (desi asta este clar o utopie), iar pe de alta parte ar putea avea o negociere cu Liviu Dragnea. Daca seful PSD vrea sa ajunga presedintele Romaniei, atunci cu un contracandidat ca Ludovic Orban are clar cele mai mari sanse. Tocmai de aceea, sunt destule voci care acuza faptul ca Orban ar putea face un blat cu Liviu Dragnea.

Citeste si: EXPLOZIV! Planul SECRET prin care Gheorghe Flutur vrea sa devina din nou voievodul Moldovei! Iata modul cum l-a executat pe Ionel Arsene

Candideaza la prezidentiale, oferind astfel liderului PSD prima sansa sa castige scrutinul, dar primeste un schimb un post banos… Si cand vine vorba de bani, Orban este foarte sensibil, din moment ce el nu are niciun venit stabil in prezent. BZI a prezentat in articolele trecute faptul ca actualul presedinte al PNL se imbraca pe banii lui Nelu Balan (cel putin asa spune acesta). Totusi ce fel de candidat ar putea fi Ludovic Orban, din moment ce liderul liberalilor se lasa imbracat si ghidonat de "valutistul" Nelu Balan, de baronul local Gheorghe Flutur si de alti cativa indivizi dubiosi din PNL. Toti acesti oameni care contribuie la bunastarea presedintelui PNL au si ei niste teluri.  

Nelu Balan se lauda ca el il imbraca pe Ludovic Orban

De exemplu, Nelu Balan, a reusit sa-si impuna omul la Directia Regionala Vamala Iasi, pe Danut Bolohan. De multi ani se stie ca pentru Nelu Balan, deputat PNL de Suceava, este foarte important sa aiba un om de baza in fruntea Directiei Regionale Vamale, pentru ca el este cunoscut in Moldova ca a derulat foarte multe afaceri ilegale la granita cu Ucraina. Probabil ca SRI ar fi trebuit sa stie aceste lucruri, pentru ca istoricul de "valutist" a lui Nelu Balan era cunoscut in Moldova. 

Citeste si: Scandal de proportii intre Gheorghe Flutur si Ioan Balan! Discutiile dintre cei doi sunt fabuloase! Iata cine ii da bani de haine lui Ludovic Orban

Ca o distractie pentru cititori, prin PNL Suceava se vorbeste ca atunci cand Nelu Balan se uita la Ludovic Orban la TV, spune ca "uite ce bine ii sta sefului cu haina cumparata de mine". Balan i-ar da si o masina lui Ludovic Orban, dar s-ar sesiza toti si atunci prefera sa nu riste prea mult. Oricum, nu trebuie uitat ca, pe vremea cand Ludovic Orban era ministrul transporturilor, mergea cu o masina data de omul de afaceri Nelu Iordache (care detinea atunci firma Estrada, abonata la contracte din bani publici). Chiar i-a dat degeaba oare aceasta masina?

Chiar Nelu Balan spusese de fata cu mai multi prieteni la un sprit ca ei sunt ca cei 7 pitici, iar Orban este ca "prostulica". De la un martor care a asistat la aceste petreceri stropite cu mult alcool, aflam si ca Nelu Balan este foarte suparat pe Nelu Tataru, seful PNL Vaslui, care nu cotizeaza atat cat trebuie la conducerea partidului, umbland cu "sume infime de 1.000 – 1.500 de euro". Sa fie acesta profilul unui candidat cu sanse la presedintia Romaniei? Vom vedea! 

Oricum in perioada urmatoare vom verifica aceste informatii, care nu sunt confirmate inca oficial, pentru a va putea prezenta cu exactitate cum stau lucrurile in PNL.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img