joi, 28 martie, 2024

Extractele de plante, tratament pentru mahmureala

Distribuie:

Publicat:

Extractele de plante, tratament pentru mahmureala? O nouă cercetare publicată în revista BMJ Nutrition Prevention & Health aduce o veste bună pentru persoanele care suferă de mahmureală, deoarece o băutură din extract de plante prezintă semne promițătoare în reducerea efectelor secundare nedorite ale băutului in exces. Descoperirile indică, de asemenea, că ideile despre efectele alcoolului asupra deshidratării și epuizării mineralelor ar putea fi false.

Cercetătorii au creat un supliment care conține cireșe Barbados (Acerola), fruct de cactus, ginkgo biloba, salcie și rădăcină de ghimbir. Cercetătorii afirmă că polifenolul și compușii flavonoizi din fiecare din aceste extracte de plante au fost asociate cu simptome reduse de mahmureală în studiile experimentale publicate anterior. Aceste ingrediente au fost consolidate cu vitamine și minerale, inclusiv magneziu, potasiu, bicarbonat de sodiu, zinc, riboflavină, tiamina și acid folic.

Un eșantion de 214 de voluntari sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani au fost tratați cu un supliment solubil în apă de 7,5g, format dintr-o combinație a ingredientelor de mai sus. Acestea au fost administrate cu 45 de minute înainte și imediat după ce participanții au început sa bea bere, vin alb sau spritzer de vin alb.

Extractele de plante, tratament pentru mahmureala

Grupul complet de participanți a fost împărțit în trei categorii. O treime au primit extract de plantă, supliment bogat în minerale, cu compuși antioxidanți suplimentari, incluzând steviol, glicozide și inulină. O altă treime a primit un supliment similar, cu excepția faptului că extractele din plante au fost îndepărtate și un al treilea grup a primit doar un placebo cu glucoză.

Rezultatele au relevat faptul că, în timp ce intensitatea simptomelor a variat semnificativ la toți participanții, cei care au luat suplimentul complet de extracte de plante, minerale / vitamine și antioxidanți au raportat simptome mai puțin severe în comparație cu grupul placebo. Cercetătorii subliniază faptul că mecanismul pentru care se întâmplă acest lucru nu este încă cunoscut și reprezinta un domeniu de studiu pentru investigațiile viitoare.

Intensitatea medie a durerii de cap a fost cu 34 la sută mai mică în acest grup, greața scăzând cu 42 la sută. Participanții la acest grup, de asemenea, s-au simțit mai puțin apatici și neliniștiți, cu reduceri de 27 la sută, respectiv 41 la sută. Rezultatele nu au arătat o reducere semnificativă a simptomelor din grupul cu suplimentul fără extrase de plante, ceea ce indică faptul că acestea au jucat un rol cheie în modificările observate. De asemenea, indică faptul că dezechilibrele de electroliți și minerale pot să nu joace un rol semnificativ, așa cum se credea.

„Rezultatele noastre sugerează că excreția crescută de lichid indusă de alcool nu duce neapărat la un proces semnificativ de deshidratare. Se pare clar că simptomele de mahmureală sunt cauzate în principal de alcool și metaboliții săi”, scriu cercetătorii, potrivit IFLscience.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img