vineri, 19 aprilie, 2024

Fa o proba de coprocultura (scaun). Rezultatele iti spun daca esti sanatos. Iata amanunte

Distribuie:

Publicat:

Materiile fecale, prin forma, culoarea si mirosul lor, pot oferi indicii extrem de importante privind  tulburarile digestive de care ar putea suferi organismul. Chiar daca nu este tocmai placuta discutia privind acest aspect, exista multe persoane îngrijorate de aspectul scaunului, de aceea ne-am propus ca în cele ce urmeaza sa expunem cele mai frecvente probleme digestive tradate de, pe întelesul tuturor, continutul din vasul de toaleta.

Scaune grase, uleioase, care raman la suprafata apei: Materiile fecale care plutesc si nu se duc odata cu apa din toaleta arata un dezechilibru al ficatului. Solutii exista însa: presarati seminte de in peste salatele sau supele pe care le consumati zilnic, beti trei cani de ceai de salvie pe zi, luati o lingurita de spirulina pe zi si purificati-va organismul cu amestecul ayurvedic format din trei ierburi, denumit Triphala. Daca nu reusiti sa gasiti asa ceva în magazinele de produse naturiste, luati tarate de psyllium si faceti-va singuri o clisma.

Scaune cu miros respingator: Scaunele cu miros respingator indica o digestie proasta si faptul ca materiile rezultate în urma digestiei stagneaza mult timp în intestinul gros. Aceasta înseamna ca organismul dumneavoastra este plin de substante toxice, iar mediul intestinal este prea acid. Prin urmare, aveti nevoie disperata de enzime digestive. Iata ce va poate fi de folos: cumparati-va clorofila lichida de la magazinele de produse naturiste si luati cate o lingurita înainte de fiecare masa, luati în fiecare zi cate 100 mg de coenzima Q10. Un lucru foarte bun pentru dumneavoastra ar fi sa va preparati singuri în fiecare zi suc proaspat (de exemplu, 2 morcovi, 2 bucatele de telina si un castravete, amestecate). Bobite de iepuras: Daca scaunul dumneavoastra arata ca bobitele de iepuras, aceasta înseamna ca aveti probleme serioase cu ficatul, care este congestionat. In astfel de cazuri, este indicata o cura de detoxifiere pe parcursul careia sa luati cate douã capsule de Silybum Marianum, de trei ori pe zi, si acid alfa lipoic (500 mg pe zi) timp de o lunã. De asemenea, curatati-vã organismul prin administrarea prafului denumit psyllium sau Triphala (douã linguri de praf amestecate cu suc sau apa, zilnic) si a unei lingurite de clorofila lichida înainte de fiecare masa.Toate aceste produse se gasesc în magazinele naturiste.

Scaune de culoare deschisa: Daca scaunele dumneavoastra sunt de culoare foarte deschisa, bej sau galben, este un semn ca aveti probleme cu digestia alimentelor grase. De asemenea, va lipsesc acizii grasi esentiali, adica grasimile bune. Prin urmare, consumati mai multe alimente care contin acizi grasi esentiali, pentru a ajuta metabolizarea grasimilor (peste, avocado, seminte de dovleac, floarea soarelui si alge marine). In plus, presarati o lingura de seminte de in peste salate, fapt ce va ajuta la normalizarea scaunului dumneavoastra.

Alimente nedigerate în materiile fecale: Este perfect normal sa gasiti coaja boabelor de porumb în materiile fecale, de vreme ce aceasta nu este digerabila. Insa daca observati resturi ale altor alimente, atunci se pare ca digestia dumneavoastra nu este tocmai buna. De asemenea, s-ar putea sa nu mestecati suficient mancarea. Mestecati foarte bine alimentele si ganditi-va ca stomacul dumneavoastra "nu are dinti".

Scaune alunecoase: In acest caz, scaunul dumneavoastra are prea mult mucus, astfel încat aluneca si ramane lipit de marginea vasului de toaleta. Cauza este lipsa fibrelor de calitate din alimentatia dumneavoastra. De asemenea, trebuie sa consumati mai multe alimente bogate în enzime digestive. Scaunul este lipicios datorita umiditatii crescute din organism. Ca solutii: reduceti aportul de alimente producatoare de mucus, precum produsele lactate si alcoolul. Sa nu credeti ca încerc sa va stric distractia, dar veti descoperi ca va veti simti infinit mai bine dupa doar cateva zile.

Scaune cu viermi. Desi este un subiect neplacut, trebuie abordat deoarece aceasta afectiune este mult mai raspandita decat v-ati putea imagina. Se întampla adesea ca viermii intestinali sa fie prezenti  la copii, iar acestia sa-i transmita la parinti, din cauza unei igiene deficitare. De asemenea, va mai puteti infesta cu viermi intestinali daca sarutati animalele pe bot, consumati carne de porc insuficient preparata, carne cruda ori peste crud. In cazul în care sesizati prezenta viermilor intestinali în materiile fecale, treceti imediat la deparazitare. In primul rand, faceti-va analiza fierului din sange deoarece viermii traiesc din substantele nutritive, astfel ca absorbtia lor va fi compromisa. In general  persoanele cu paraziti intestinali sunt anemici (au un nivel scazut de fier în organism). De asemenea, este foarte probabil sa suferiti mancarimi în zona anala, mai ales în cursul noptii. Incercati sa nu va scarpinati deoarece în acest mod parazitii se pot împrastia. Iata cateva solutii prin care puteti scapa de aceasta problema. Tinctura de nuci negre distruge viermii intestinali. Luati-o de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Un amestec de cuisoare, pelin si tinctura de nuci negre va da rezultate si mai bune, însa tineti cont ca acest remediu este total contraindicat daca sunteti însarcinata. De asemenea, tinctura de gentiana, luata de 3 ori pe zi, este un remediu excelent împotriva viermilor intestinali. Includeti în regimul alimentar cantitati mari de seminte de dovleac, de susan si smochine, care au capacitatea de a distruge parazitii, precum si ceapa, usturoi, legume cu frunze de culoare verde închis, care au proprietati antiparazitare. In plus, sucul de aloe vera baut o data sau de doua ori pe zi previne reaparitia viermilor iar ceaiul de senna ajuta la eliminarea acestora. Incercati sa renuntati o perioada la dulciuri, lapte pasteurizat si alimente preparate, care favorizeaza aparitia viermilor intestinali.

Scaune moi si aproape fluide în permanenta: Aceasta situatie nu este similar cu o diaree ocazionala, cauzata de un microb, ci este un semn ca splina dumneavoastra este epuizata. In acest caz, este contraindicat consumul de legume crude înainte ca scaunul sa capete consistenta. In schimb, este recomandat consumul de condiment precum ghimbirul, scortisoara, chimenul, usturoiul si nucsoara, dar si orez, ovaz, soia, susan, nuci, alune, peste etc., care îmbunatatesc circulatia sangelui si stimuleaza activitatea splinei. De asemenea, consumati mancaruri calde si beti ceaiuri din plante (seminte de mustar, aloe), în special în anotimpul rece. Daca doriti sa mancati salate, trebuie sa le consumati întotdeauna împreuna cu o mancare calda sau sa le asezonati cu ghimbir ras, care are un efect de încalzire asupra splinei.

Scaune subtiri si foarte fragmentate: Daca prezentati aceste simptome, este clar, colonul tipa dupa ajutor! Asadar, e timpul pentru o clisma sau, daca nu agreeati ideea, adoptati un regim alimentar bogat în fibre (fructe, legume verzi, tarate, condimente, seminte de in, susan, floarea-soarelui, migdale, fistic si fasole). Nu uitati sa cresteti si aportul de lichide, pentru a nu va confrunta cu diaree si deshidratare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img