News Flash:

Fabrica Daimler din Ungaria se inchide din cauza lipsei de semiconductori

26 Aprilie 2021
239 Vizualizari | 0 Comentarii
media 161155261350859800

 

Penuria de cipuri pentru industria auto a închis fabrica producătorului auto german Daimler din Ungaria până pe 2 mai, anunţă agenţia ungară de stat MTI.

Baon.hu, portalul de ştiri pentru judeţul Bács-Kiskun, care găzduieşte uzina Daimler, precizează că producţia s-a oprit miercuri, iar masura va dura până pe 2 mai, potrivit news.ro.

Mercedes-Benz Manufacturing Ungaria nici nu confirmă, nici nu infirmă închiderea fabricii.

Cotidianul de afaceri Világgazdaság a menţionat în ediţia sa de vineri că Daimler a redus orele de muncă la fabricile din Germania din cauza lipsei globale de cipuri.

Daimler a produs anul trecut peste 160.000 de vehicule la uzina sa din Ungaria.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. Daimler are cinci fabrici în Europa, în Germania, Ungaria şi Franţa. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Deficitul în aprovizionarea cu cipuri afectează producătorii auto din întreaga lume. Producătorii de autovehicule au închis uzinele timp de două luni cursul anului trecut, pe fondul pandemiei şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, au crescut şi vânzările de laptopuri şi console de jocuri video. Producătorii din industria auto trebuie acum să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046740 (s)