sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Facebook lanseaza un nou serviciu deosebit

Distribuie:

Publicat:

Toti utilizatorii de Facebook Messenger vor putea participa, in curand, la discutii pe anumite subiecte, in cadrul unor grupuri publice.

Sub numele Rooms, Facebook a desfasurat in 2014 un experiment – o retea sociala semi-anonima construita in jurul subiectelor, in locul prietenilor. Abordarea aleasa s-a dovedit un esec, dar aceeasi idee, cu acelasi nume, renaste acum in cadrul aplicatiei de chat Facebook Messenger.

Facilitatea Rooms din Facebook Messenger desemneaza un tip diferit de grupuri de discutie fata de cele actuale. Grupurile clasice de discutii au loc intre cunoscuti si nu sunt concentrate pe un anumit subiect. Rooms sunt grupuri publice de discutii care au propria adresa URL, iar invitarea se poate face prin simpla trimitere a link-ului, scrie news.ro.

Fiecare grup public se desfasoara in jurul unui anumit subiect, emuland astfel functionalitatea batranelor forumuri de discutii, unde persoane care nu se cunosc discuta pe marginea unui anumit subiect.

Nu este obligatoriu ca toate grupurile de tip Rooms sa fie publice. Administratorul si creatorul unui grup va avea posibilitatea de a limita accesul pe baza de aprobare individuala a membrilor.

Citeste si: Facebook, schimbare MAJORA! Ce se intampla cu aplicatia Messenger

Noile grupuri de discutii au fost lansate deocamdata doar in Australia si Canada, Facebook preferand sa testeze Rooms cu un numar limitat de utilizatori inainte sa fie disponibile la nivel global.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img