vineri, 19 aprilie, 2024

Facebook trebuie sa explice in ce scop foloseste datele utilizatorilor

Distribuie:

Publicat:

In urma presiunilor facute de Comisia Europeana si de autoritatile de protectie a consumatorilor, Facebook trebuie sa precizeze in mod clar in ce scop foloseste datele utilizatorilor si isi va asuma responsabilitatea daca informatiile vor fi folosite in mod incorect de catre terte parti, transmite Reuters.

Cea mai mare retea de socializare din lume este criticata de ambele parti ale Atlanticului din cauza numarului mare de probleme legate de nerespectarea confidentialitatii informatiilor personale, care a expus parolele a milioane de utilizatori. Potrivit Comisiei Europene, modificarea termenilor si limbajului va permite ca utilizatorii sa stie cum se foloseste Facebook de datele lor pentru a dezvolta activitatile legate de profilul lor si publicitatea tintita.

”Acum, utilizatorii vor intelege in mod clar ca datele lor sunt folosite de catre reteaua de socializare pentru a vinde reclame tintite”, a afirmat comisarul pentru Justitie, Vera Jourova, intr-un comunicat. Facebook va modifica in mod unilateral termenii si conditiile numai atunci cand modificarile vor fi rezonabile si va pastra continutul sters de utilizatori doar in cazul unei solicitari din partea autoritatilor care aplica legea si doar pe un termen limitat, de 90 de zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img