vineri, 26 aprilie, 2024

Facilitatea nucleară din Teheran, denunțată de Netanyahu la ONU, este de fapt un centru de reciclare

Distribuie:

Publicat:

Presa de stat din Iran a informat luni că facilitatea nucleară din Teheran identificată de prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, în discursul său de la ONU este, de fapt, un centru de reciclare a metalelor, scrie The Times of Israel.

Un reporter Tasnim News trimis să investigheze acuzaţiile lui Netanyahu a stat de vorbă cu un muncitor de la facilitate care a declarat că facilitatea nu este una militară şi că liderul israelian este „o persoană stupidă” pentru că ar fi crezut aşa ceva.

Reporterul nu a pătruns în facilitate şi a discutat cu muncitorul prin interfonul de la poarta de intrare.

Patronul unei companii de curăţare a covoarelor din apropiere a declarat că „nu e nimic neobişnuit” la facilitate şi că Netanyahu a fost dezinformat pentru a da impresia „unui fraier”.

Netanyahu a afirmat vineri într-un discurs ţinut în faţa Adunării Generale a ONU că Iranul are o facilitate nucleară secretă şi a acuzat Europa că face pe plac Teheranului.

Netanyahu a arătat o fotografie aeriană în care Teheranul era marcat cu o săgeată roşie iar apoi a arătat locul în care ar fi plasată presupusa facilitate nucleară secretă. El a argumentat că acest lucru demonstrează că Iranul încă doreşte să aibă arme nucleare, în ciuda acordului din 2015 cu puterile mondiale.

Netanyahu a adăugat că facilitatea conţine 15 kilograme de material radioactiv, care a fost mutat între timp şi a cerut ONU să inspecteze locaţia imediat.

Bahram Qassemi, purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe iranian, a afirmat că lumea va râde de acuzaţiile lui Netanyahu.

„Lumea doar va râde cu voce tare la acest spectacol fals şi fără sens”, a declarat Qassemi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img