News Flash:

FACILITATI fiscale pentru vasluienii care isi achita taxele si impozitele

20 Decembrie 2015
2189 Vizualizari | 1 Comentarii
Consiliul Local Vaslui s-a decis sa acorde o serie de facilitati fiscale celor care au platit restante la taxele și impozitele locale. Alesii locali au luat in calcul o Ordonanta a Guvernului care permite anularea unor penalități care vizeaza o cota de pana la 73,3% din majorarile de intarziere, datorate ca urmare a neachitarii la termen a obligatiilor de plata restante datorate bugetelor locale.

Potrivit municipalitatii,  decizia are la baza interesul general de sustinere a cresterii economice prin sprijinirea contribuabililor aflati in dificultate.

“Noi am luat in calcul anularea in cota de pana la 73,3% a majorarilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale restante la 30 septembrie 2015, inclusiv si a majorarilor de intarziere aferente obligatiilor de plata principale cu termene de plata pana la 30 septembrie 2015, inclusiv, stinse pana la aceasta data, constand in creante de natura fiscala, datorate bugetului local de catre contribuabilii de pe raza administrativ-teritoriala a Municipiului Vaslui. Proiectul de hotarare a fost elaborat in vederea sprijinirii contribuabililor aflati in dificultate si care nu au fost in masura sa acceseze o esalonare la plata pentru obligatiile fiscale restante. Scopul promovarii acestei hotarari este determinat de stimularea achitarii voluntare de catre contribuabili a obligatiilor de plata restante, maximizarea incasarilor bugetare, stimularea mediului economic si diminuarea arieratelor bugetare”, a declarat primarul Vasile Paval.


Persoanele juridice care nu au restante au posibilitatea de a beneficia de o reducere de 10% daca isi vor achita taxele pana la 31 martie (pana acum, era de 5%), precum si includerea printre taxele locale a uneia noi: pentru terenul de sub cladire. Ca exemplu, daca un vasluian cu un apartament cu doua camere si o suprafata utila de 55 de metri patrati platea impozit 159 de lei, anul viitor va trebui sa achite 177 de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038410 (s)