vineri, 26 aprilie, 2024

Falsuri descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi cu cetățenie R. Moldova care deţineau permise de conducere false.

*În data de 28 august a.c., în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, conducând un autovehicul înmatriculat în Polonia, un cetăţean din Ucraina, în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră, la solicitarea colegilor noştri, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, care avea imprimate fotografia şi datele de identificare ale acestuia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere  prezentat la control, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră în Polonia, prin intermediul unei persoane, ale cărei date nu le cunoaşte, contra sumei de 100 euro pentru a se putea angaja în domeniul transportului de mărfuri.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

*Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieşi din România, un cetăţean din Republica Moldova în vârstă de 30 de ani, pasager al unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, în urma căruia echipa comună de control a descoperit asupra bărbatului un permis de conducere similar celor eliberate de autorităţile din Republica Moldova. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a urmat cursurile unei şcoli de şoferi, dar a fost abordat de o persoană care i-a propus ca în schimbul sumei de 500 de euro să îi procure permisul de conducere fără a mai da examen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img