miercuri, 24 aprilie, 2024

Falsuri procurate cu 1.500 de euro, descoperite la controlul de frontieră huseni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova și Federația Rusă, asupra căruia s-au descoperit un permis de conducere și o carte de identitate cu însemnele autorităților bulgare, false.

În data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 20.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Huși – I.T.P.F. Iaşi  a oprit pentru control, pe comunicația Albița-Iași, un microbuz înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au descoperit asupra unuia dintre pasagerii microbuzului, un bărbat cu cetățenie R. Moldova și Federația Rusă, în vârstă de 41 de ani, un permis de conducere și o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentele  descoperite la controlul de frontieră prin intermediul unui cetăţean din R. Moldova ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 1.500 de euro, cu scopul de a-și găsi mai ușor un loc de muncă în străinătate.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img